Artikel top billede

Lego-medarbejdere vil have den dyre smartphone

iPhonen er ikke den ideelle virksomhedstelefon. Alligevel er den på vej ind flere steder, og hos Lego er den ved at vælte HTC af samlebåndet.

Hvilken smartphone foretrækker du? 

I den danske Lego koncern er tendensen klar. iPhonen er på vej til at dominere virksomhedens smartphonebeholdning, der tidligere bestod udelukkende af HTC-telefoner med Windows Mobile-platformen. Det gælder, selvom andre smartphones er meget bedre til integration med infrastrukturen, siger Senior Director i Lego koncernens it-afdeling, Esben Viskum.

I Lego tog man for første gang smartphones i brug i 2004. Esben Viskum, forklarer at virksomheden  oprindeligt valgte at køre med Windows Mobile-platformen på HTC-telefoner, fordi den passede godt ind i virksomhedens infrastruktur. Og gode, centrale muligheder for styring af telefonerne ud fra sikkerhedsmæssige perspektiver samt settings og lignende, gjorde den attraktiv.

Men de telefoner, der benytter Windows Mobile, og platformen i sig selv udgør ikke noget godt mobilt operativsystem, mener Esben Viskum.

"Det betød, at vi stod med et tilbud til medarbejderne om smartphones, som vi ikke var specielt stolte af. Det var noget, som var godt ud fra en infrastrukturmæssig synsvinkel, men det var bare ikke godt i en brugers hænder," siger Esben Viskum og fortsætter.

"Og så er Lego nok også en virksomhed med rigtig mange kreative sjæle og rigtig mange folk, der synes om lækkert design og sådan noget. Så der var et meget kraftigt drive mod, at vi skulle kigge på iPhonen."

Velfungerende platform

Således begyndte Lego for halvandet år siden at tilbyde iPhones, og det er i dag den telefon, der trækker mest blandt medarbejderne.

"Du er nødt til at forholde dig til, at der er et overlap mellem private interesser og virksomhedens interesser i forhold til de enheder, vi bærer rundt på. Og det er helt klart noget af det, der gør, at iPhonen finder vej ind til virksomheder," siger Esben Viskum.

Han påpeger, at iPhone-platformen i kølvandet på populariteten udvikles hen imod at blive en mere troværdig virksomhedstelefon. Men lige nu er det altså ikke den bedste.

"Med rene infrastrukturbriller er Blackberry den bedste platform. Windows Mobile er også okay. iPhonen er noget, der er vokset ud af forbrugermarkedet. Den er i vores øjne god nok til at blive anvendt i virksomheder ud fra et infrastruktur- og sikkerhedsmæssigt synspunkt, men man kan lige så godt være ærlig og sige, at det ikke er en infrastrukturmæssig drøm," fortæller Esben Viskum.

Men trods manglerne valgte man alligevel at adoptere iPhonen. Det skete, fordi den ifølge Esben Viskum stadig er en fremragende telefonplatform, som fungerer godt sammen med koncernens mail-system, kalender, kontaktperson-integration og lignende.

En risiko der er værd at løbe

Computerworld har tidligere skrevet om risikoen ved at bruge smartphones i virksomheder.

Hos Lego sikrer man telefonerne ved at sætte pin-kode på. Og derudover har de mulighed for remote-wipe, så de kan slette data på en mistet telefon, hvis den stadig er online.
Men ellers er sikkerheden ikke nogen stor hovedpine.

"Grundlæggende set slæber medarbejderne jo rundt på virksomhedsdata på en mobildevice, der er en sikkerhedsrisiko forbundet med. Man kan jo tabe den, mens den er ulåst, eller en person kan stjæle den og dermed få adgang til vigtig data. Men der mener vi, at sandsynligheden er så tilpas lille, at fordelen ved at have dem er væsentlig større," siger Esben Viskum.

Han mener ikke, at man kan tale om sikkerhed i absolutte termer. Der vil derimod altid være tale om et kompromis.

Produktivitet i højsædet

Gevinsten, der ophæver risikoen, er først og fremmest produktivitet.

"Vi har medarbejdere, som med en smartphone i hånden arbejder og sender e-mails fra hvor som helst i verden når som helst. Man kan sige, at det måske lidt er et led i den her trend med, at arbejdsliv og fritidsliv på godt og ondt smelter mere sammen," fortæller Esben Viskum.

Men der er ingen tvivl om, at smartphonen er kommet for at blive, og det er planen, at den i fremtiden skal integreres mere i den samlede telefoni-løsning. For eksempel i kraft af virtuelle møder. Derudover har Esben Viskum en profeti.

"Tidligere holdt vi smartphoneplatformen ren ved kun at have Windows Mobile. Så fik vi iPhonen ind som ny platform. Jeg vil gætte på, at vi i løbet af de næste et til to år er nødt til at forholde os til endnu en platform, Android for eksempel," siger Esben Viskum og fortsætter.

"Så vil der være et eller andet fantastisk produkt, der kan noget lækkert, men er på en Android-platform. Men jeg ser det ikke som et problem, for de funktionaliteter, vi benytter på telefonerne, vil være understøttet på de store mobile platforme," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere