Artikel top billede

Forsvarets it-chef, Jesper Britze, blev i dag afhørt i Københavns Byret. Foto: Mikael Rieck

It-chef i jægersagen: Prøvede at beskytte ministeren

Forsvarets tidligere it-chef, Jesper Britze, forklarer, at han prøvede at beskytte ministeren i sagen om den arabiske oversættelse af "Jæger - i krig med eliten".

I dag startede afhøringen af Forsvarets tidligere it-chef, kommandør Jesper Britze, i sagen om den arabiske oversættelse af "Jæger - Krig med eliten."

Jesper Britze har indrømmet, at det var ham der fremstillede den falske oversættelse af bogen, men det er ikke den del, han er tiltalt for.

Jesper Britze er derimod blevet tiltalt efter den militære straffelov for at lyve for sine overordnede.

Tiltalen lyder på, at Jesper Britze har fortalt fire overordnede, heriblandt tidligere kommunikationschef i Forsvarskommandoen Lars Sønderskov, at det var en oversættelse fundet på internettet.

I dag blev han så afhørt ved vidneskranken i Københavns Byret, hvor han forklarede, at han prøvede at beskytte forsvarsministeren.

"Jeg ville skærme ministeren. Jeg var bange for, at én fjer skulle blive til fem høns," sagde Jesper Britze under afhøringen ifølge politiken.dk.

Jesper Britze forklarede, at han var blevet informeret om, at der lå en arabisk oversættelse af "Jæger - i krig med eliten" på nettet.

Derefter fremstillede han selv en maskinoversættelse. Ideen med maskinoversættelsen var ifølge Jesper Britze, at den skulle bruges til at finde og identificere den oversættelse, som var fremstillet af andre.

Angiveligt havnede den fabrikerede oversættelse ved en fejl i hænderne på forsvarsminister Søren Gade (V).

Jesper Britze forklarede, at han var nervøs for, at sagen ville blive blæst op til mere, end den var.

"Ministeren havde fået en forkert udgave af oversættelsen i hånden. For mig var det en teknisk fejl," forklarer Jesper Britze ifølge politiken.dk.

Endte ved en fejl hos Jacob Winther

Ifølge Jesper Britze skete fejlen, da han afleverede en usb-nøgle med maskinoversættelsen til daværende kommunikationschef i Forsvarskommandoen, Lars Sønderskov.

Jesper Britze forklarer, at han blev sur, da han senere fandt ud af, at usb-nøglen var havnet i hænderne på Søren Gades pressechef, Jesper Winther.

"Det var noget rod. Jacob Winther er kendt for at bringe ting uden for sit ministerområde," forklarede Jesper Britze.

Den forhenværende it-chef fortalte også, at han har været under stærkt psykisk pres under forløbet i Forsvarskommandoen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere