DR foretog i nat en kontrolleret nedlukning af it-systemerne. Det skete efter at DR klokken 01.40 blev ramt af et brud på et rør i kølesystemet, som gav "vand på gulvet."
Det betød, at DR i en periode sende under såkaldt nødprocedure, hvor store dele af produktionen var ude af drift. Blandt andet var det angiveligt ikke muligt at benytte andet end cd-afspiller og mikrofon i radioen, fordi serverne, som afvikler lydfiler, var lukket ned.
Hos DR fortæller driftschef Henrik Johannesson, at vandet ikke gav oversvømmelser, men at tabet af vand på anlægget bevirkede, at der manglede køling på medievirksomhedens it-udstyr.
Foretog kontrolleret nedlukning
Efterfølgende blev DR derfor nødt til at foretage en kontrolleret nedlukning af computersystemerne, hvor man prioriterede de mest kritiske systemer for at undgå, at flere systemer gav sig til at lukke ned samtidig.
Ifølge driftschefen har DR sit eget kompressoranlæg, hvorfra der løber kølevand rundt i bygningen. Og det var et rør i dette anlæg, som i nat lækkede i husets kælder.
Han fortæller, at Skadeservice hurtigt var på stedet og sugede vandet op.
"Lige nu er vi ved at få alle systemerne op at køre i forhold til at få køl på igen," siger Henrik Johannesson.
Der bliver hurtigt for varmt
Hos DR's kommunikationsafdeling fortæller Jonas Vadstrup Thomsen, at den manglende køling betød, at temperaturen i studier og afviklingsrum ikke var, som de skulle være. Samtidig fortæller han, at teknikrum og studier hurtigt bliver varme, hvis kølesystemet ikke leverer den nødvendig køling.
"Vi har kæmpet i løbet af natten med at holde vores kanaler i luften. Det lykkedes os ikke at køre P1 Morgen netop på grund af varmen. Så der måtte vi samsende med P2," siger Jonas Vadstrup Thomsen.
Status er i øjeblikket, at DR har fyldt nyt vand på køleanlægget, som bevirker, at temperaturen er på vej nedad, men at temperaturen endnu ikke er på normalen. Alle DR's kanaler kører samtidig igen.