Artikel top billede

Alt i alt har vi grund til at være optimistiske, og vi når vores mål for hele 2010,"siger Peter Trans, direktør i Ates.

Atea: Hardware-salget stiger

It-firmaet Atea har fremlagt regnskab, hvor der både er fremgang og tilbagegang. Det samlede billede er dog positivt.

Atea Danmarks halvårsregnskab nåede en omsætningsfremgang på 7,7 procent i forhold til samme periode sidste år med en omsætning, der lander på 1.284,5 millioner kroner.

Produktforretningen er vokset med 8,9 procent i forhold til samme periode sidste år, hvilket bringer tilfredshed hos Atea-bossen, der begynder at ånde lettet op efter finanskrisen.

"Udviklingen går i den rigtige retning for Atea Danmark, men vi kan dog stadig mærke efterdønningerne fra finanskrisen. Omsætningen stiger støt, og især produktsalget inden for hardware viser flot fremgang på 18,4 procent i forhold til samme periode sidste år. Og det er især tilfredsstillende i et marked, hvor IDC' prognose for hardwaremarkedet i 2010 spår en fremgang på 1,8 procent," siger administrerende direktør Peter Trans, Atea Danmark.

Der er dog også en dråbe malurt i bægeret.

Serviceforretningen har nemlig oplevet en tilbagegang i forhold til andet kvartal 2009, hvilket direktøren forklarer således:

"Vi har mange projekter, som er blevet skubbet til tredje kvartal 2010, og afmatningen i byggebranchen rammer vores fiberforretning. Det kan naturligvis ses i regnskabet for serviceforretningen. Men ordrebøgerne gør, at vi er fortrøstningsfulde, vi får travlt i resten af 2010. Alt i alt har vi grund til at være optimistiske, og vi når vores mål for hele 2010,"siger Peter Trans.

Samlet regnskab

Den samlede Atea-koncern har i den forgangne periode leveret et resultat, hvor omsætningen er steget med 6,8 procent til 4.042,4 millioner norske kroner, hvilket svarer til 3.800 millioner danske.

EBITDA, der er et udtryk for et selskabs driftsresultat før renter, skat og afskrivninger på driftsaktiviteter og goodwill, er steget med 13,1 procent i forhold til samme periode sidste år, og ender på 124 millioner danske kroner.

I perioden har Atea opkøbt tre firmaer. Det er Dropzone i Norge, Impact Europes datterselskaber i Sverige og Norge samt Portal AB i Sverige.

En detaljeret oversigt over resultaterne kan finde på Ateas websted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere