Artikel top billede

Intels teknologidirektør, Justin Rattner, vil finde ud af, hvad fremtidens computerbrugere vil have.

Intel vil forske i fremtidens brug af it

Chipproducenten opretter nyt forskningslaboratorium, der skal studere, hvordan folk foretrækker at bruge teknologi.

Computerworld News Service: Intel opretter et nyt forskningslaboratorium dedikeret til at finde ud af, hvordan folk vil bruge computere i fremtiden.

Intels teknologidirektør, Justin Rattner, har offentliggjort oprettelsen af det nye laboratorium med navnet Interaction and Experience Research ved virksomhedens årlige Research Day i Mountain View i Californien. Rattner fortæller, at det nye laboratorium fokuserer på at undersøge nye brugeroplevelser og nye computerplatforme.

"Det er i dag ikke nok med bedre teknologi," siger Justin Rattner.

"Hvad individet værdsætter i dag, er den dybt personlige informationsoplevelse."

Intel Fellow Genevieve Bell vil stå i spidsen for den nye forskningsdivision.

"Intel har nu berøring med mange flere ting i folks liv end blot pc'en," siger Bell.

"Der er nu Intel-chip og internet i tv, set-top-bokse, håndholdte, biler, skiltning og andet. Den nye division vil bygge videre på 15 års forskning i, hvordan folk bruger, genbruger og modsætter sig nye informations- og kommunikations-teknologier. Forskere fra samfundsvidenskab, design og human-computer interaction vil fortsætte den mission og spørge ind til, hvad folk vil værdsætte, hvad der vil passe ind i deres liv, og hvad de elsker ved de ting, de allerede har."

Bell fortæller, at Intel forsøger at kombinere disse menneskelige indsigter med virksomhedens teknologiske viden for at skabe den næste generation af teknologi.

Manny Vara, som er teknologistrateg hos Intel, siger i et interview med Computerworlds amerikanske søstermedie, at teknologivirksomheden lægger ny stor vægt på at studere folk, hvordan de anvender teknologi nu og hvordan de ønsker at kunne anvende teknologi i fremtiden.

"Jeg tror, hvis vi gør det rigtigt, at vi i mange tilfælde om 10 til 20 år ikke engang vil tænke på det som computerbrug længere," siger Vara.

"Det vil blot blive en del af, hvad vi gør."

Han bemærker eksempelvis, at sociale netværk er blevet noget, der får megen opmærksomhed. Men om få år vil digitale forbindelser mellem folk med sociale og forretningsmæssige formål være blevet rutine.

"Applikationer vil få tilføjet sociale funktioner," siger Vara.

"Jeg tror, at ethvert stykke software vil få indbygget sociale aspekter. Vi kommer til at gøre mange af disse forbrugerværktøjer mere anvendelige, og man kommer til at se flere og flere af dem på forretningssiden."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere