Nokia udfordrer iPhone og Android

Den finske mobilgigant satser hele butikken på MeeGo - et Linux-baseret operativsystem udviklet i samarbejde med Intel. Men er det for lidt og for sent?

Hvis render ud og køber en high-end smartphone fra Nokia sidst på året, så vil den komme med et helt nyt operativsystem, MeeGo, som finnerne håber vil være i stand til at stjæle rampelyset fra Apples iPhone og de mange Android-baserede mobiler.

MeeGo kombinerer Intels Moblin-operativsystem med Nokias eget Maemo i et helt nyt stykke open-source software, og det vil fremover være hjørnestenen i Nokias forsøg på at generobre tabte markedsandele.

- Fremover vil alle vores N-series-mobiler være baseret på MeeGo, udtalte en talsperson fra Nokia til Reuters.

Det betyder, at den kommende Nokia N8 vil være den første og sidste N-series-mobil, der bruger Symbian 3.

Fremover vil vi kun se Symbian blive brugt på de billigere og mere basale modeller, som Nokia stadigvæk sælger millionvis af verden over.

Finnerne er dog udmærket godt klar over, hvor markeder bevæger sig hen, og det er imod smartphones, der kan løse et væld af opgaver, og i bund og grund fungerer som små, bærbare computere.

Her har Nokia måtte se sig slået af Apples iPhone og de mange nye mobiler, der bruger Googles Android-operativsystem.

LÆS: Nu får din mobil motoren fra en bærbar

Apple lancerede iPhone for over tre år siden, men det er først nu, at Nokia for alvor har forstået udfordringen, og spørgsmålet er, om MeeGo har, hvad der skal til for at forføre forbrugerne.

Velfungerende og stabilt

Vi ser tidligst de første MeeGo-baserede mobiltelefoner sidst på året, og der vil Nokia få selskab af en horde af smartphones baseret på Windows Phone 7.

Til den tid vil Apple med garanti også have opdateret sit iOS4-operativsystem, der med tre softwaregenerationer bag sig er velfungerende, stabilt og rig på funktionalitet.

Det er svært at se, hvordan Nokia skal kunne konkurrere med Googles Linux-baserede Android-operativsystem, der i slutningen af året forventes at være ude i en version 3.0.

Google praler af, at der nu bliver solgt over 160.000 Android-mobiler hver dag, og firmaer som HTC, Dell, Samsung, LG og Sony Ericsson bakker op om platformen.
Lige så vigtigt er antallet af apps, der nu er tilgængelige til iPhone og Android.

Der er over 225.000 forskellige titler til iPhone og over 70.000 apps til Android. De tal vil sikkert være vokse betydeligt de kommende seks måneder, og med fare for at lyde som en gammelsur pessimist, så er det svært at se, hvorfor man som forbruger skulle vælge en MeeGo-mobil fra Nokia i stedet for en ny iPhone eller Android-mobil.

Og hvis du er en lille softwareudvikler, der vil lave en app til en smartphone, hvilken platform kaster du dig så over? iPhone, Android, Windows Phone 7 eller MeeGo?
Det er med andre ord en monumental udfordring, som Nokia har stillet sig selv.

Se mere til MeeGo på den officielle webside her!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere