Artikel top billede

SAP er snart klar med cloud-platformen 'River'

River vil være til enkle udvidelses-applikationer på on-demand-basis, mens Business ByDesign vil understøtte mere komplekse applikationer.

Computerworld News Service: SAP er i gang med at segmentere sin kommende cloud computing-strategi ud på forskellige udviklingsplatforme heriblandt en med kodenavnet 'River', som vil understøtte letvægts-udvidelser til virksomhedens lokalt installerede enterprise resource planning-software.

Den første River-baserede applikation, Carbon Impact 5.0, vil efter planen blive afsløret i næste måned og vil køre på Amazons Elastic Compute Cloud.

SAP har arbejdet på River i omkring 18 måneder, oplyser teknologidirektør Vishal Sikka i et interview for nylig.

Det er hensigten med River-applikationerne, at de er enkle og med kun få skærme, så de er lette at stykke sammen og udvide, fortæller Sikka. SAP har dog stadig udført "et væsentligt stykke arbejde" på River på områder såsom datasikkerhed og autentifikation, "som helt ærligt har manglet i mange tilfælde i cloud-miljøerne," siger han.

River vil, "som tiden går," blive tilgængelig for partnere sammen med andre infrastruktur-services, oplyser han.

"Den første applikation er på Amazon, men platformen er designet til at kunne køre på flere forskellige clouds. Som tiden går, vil den køre på adskillige clouds heriblandt vores egen."

SAP har valgt at starte med Amazon, fordi virksomheden har "stor ekspertise på dette område," tilføjer Sikka. "Det er en god løsning for os til at levere den første applikation men på ingen måde den eneste."

Samtidig vil mere komplekse cloud-applikationer være baseret på platformen bag Business ByDesign, der er SAP's on-demand ERP-programpakke til mellemstore virksomheder, siger Sikka. Business ByDesign bliver bredere tilgængeligt i løbet af i år.

Selvom det tidligere så ud som om, at den platform, som SAP fik fingre i via sit opkøb i 2006 af e-sourcing-leverandøren Frictionless Commerce, ville spille en central rolle i virksomhedens on-demand-strategi, så virker det ikke længere til at være tilfældet.

Platformen fra Frictionless Commerce giver "et unikt sæt af komponenter til sourcing-lignende formål," siger han og tilføjer, at der "ikke er meget" planlagt for denne platform uden for e-sourcing, siger Sikka.

Lang vej endnu

Selvom SAP opbygger en portefølje af on-demand-applikationer, så har dens omfavnelse af cloud'en indtil videre kun begrænset rækkevidde. Og på trods af, at kunder eksempelvis kan bruge offentlige services som Amazon til udvikling og test, så regner Sikka ikke med at se produktionsmiljøer af ERP-systemer i skyen "i den nære fremtid".

"Teknologien er simpelthen endnu ikke der, hvor man kan køre en missionskritisk applikation i en offentlig cloud," siger han.

"Her kan man ikke pege på en bestemt faktor, det handler om adskillige ting."

Han henviser her til velkendte årsager såsom kunders bekymringer om privacy, integration af data og lovkravsmæssige forhindringer.

Men Sikka fremhæver også en opfattet fordel ved offentlige clouds - deres "elasticitet," det vil sige deres evne til at skalere puljer af ressourcer op og ned i forhold til efterspørgsel - som en potentiel faldgrube.

"Missionskritiske enterprise-applikationer kan på mange måder være krævende for et systems underliggende ressourcer," påpeger han. On-demand-applikationer såsom Salesforce.coms CRM-løsninger er "relativt ligetil," siger han.

Som kontrast hertil har SAP's Business Suite en bred vifte af processer i gang, forklarer Sikka.

"Du kører analyse-ting, du kører langvarige ting, du kører komplekse ting som efterspørgsels-planlægning, arbejdsstyrke-planlægning og den slags. Derfor er en meget ensartet sammensætning af enkle hardware-ressourcer ikke nødvendigvis den rette tilgang," forklarer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere