Annonceindlæg fra Printix

Høst nemme besparelser og optimér sikkerheden med ét slag

Printix pakker hele printinfrastrukturen ind i krypteret sikkerhed, giver overblik over faktisk forbrug og grundlag for betydelige besparelser.

Et forsikringsselskab ville betegne det som groft uforsigtigt at lade hoveddøren stå på vid gab i en storby. Især hvis man samtidig lader kostbare smykker eller den nye iPad ligge frit fremme.

Det samme gælder virksomhedens cybersikkerhedsstrategi. End-points skal beskyttes, og skulle de kriminelle alligevel trænge ind, bør Zero Trust gøre det svært for dem at opnå adgang til kritiske systemer og data.

”De fleste virksomheder er ret gode til at sikre f.eks. laptops. Men de overser gerne printerne, der potentielt kan være nemme at hacke,” konstaterer Hugo Marqvorsen, salgsdirektør i den danske vækstvirksomhed Printix, der sidste år blev købt af den amerikanske AI-koncern Kofax.

 

Skriv sikkert ud på både ny og gammel hardware

Viden om de usikre printere er dog så småt ved at sprede sig i branchen, hvorfor mange nye printere er udstyret med avancerede cybersikkerhedsfunktioner. Men har man allerede et stort antal kostbare printere i drift, har de færreste lyst til at skrotte dem alle og købe nye. Det er heller ikke nødvendigt.

”Her giver det bedre mening at lægge et effektivt, krypteret sikkerhedslag ind over hele virksomhedens printinfrastruktur. Hvilket er præcis, hvad Printix gør. For så beskytter du med ét slag både nye og gamle printere – men til en brøkdel af omkostningen ved at skifte til ny printhardware,” siger marketingdirektør Craig Parrish, Printix.

Besøg Printix - et fremtidssikret printmiljø i skyen

 

Sikker transmission fra a til b – lokalt eller via skyen

Teknologien fungerer ved at kryptere og transmittere samtlige printdata, så de reelt først pakkes ud i det øjeblik, dokumentet skrives ud. Samtidig isoleres printerne på deres eget netværk med begrænsede rettigheder og er omfattet af Zero Trust teknologi. Hvilket reelt indkapsler samtlige printere og printjobs i en krypteret ”sikkerhedsboble” med autentifikation hos både afsender og modtager – uanset om man udskriver lokalt eller på afstand.

 

”Vi pakker printdata og sender dem sikkert fra a til b. Det er i virkeligheden utroligt enkelt. Og ingen andre end kunden selv har krypteringsnøglen. Heller ikke Printix,” konstaterer Hugo Marqvorsen.

Han bemærker desuden, at Printix tager printdata, inden de rammer computerens Print Spooler. Derfor er man automatisk sikret mod sårbarheder som eksempelvis den meget omtalte PrintNightmare, der kom for dagens lys i 2021 og gjorde det muligt for cyberkriminelle at kigge med, når man sendte data til udskrift.

Undervejs kan kunden vælge at bruge Printix’ cloudbaserede service til at transmittere data eller anvende eksempelvis en lokal hostingpartner. Hvilket særlig er populært i lande, hvor forretningskritiske data skal holdes inde for landegrænsen. Det hele administreres via et Azurebaseret administrationslag i skyen.

Prøv Printix gratis i en måned

 

Maksimal compliance med egen policy og myndighedskrav

”Vi er platformsagnostiske. Så du kan håndtere data på en måde, så du sikrer maksimal compliance med egen policy og aktuelle eller kommende regulatoriske krav fra myndighedsside. Herunder med GDPR eller den kommende NIS2,” siger Craig Parrish.

Ydermere er løsningen så effektiv, at mindst én af verdens største løsningsleverandører er i de sidste stadier af et grundigt internt testforløb, før Printix eventuelt rulles ud til mere end 160 landekontorer.

”Printix overholder samtlige sikkerhedsstandarder, og vi pentester desuden ekstremt grundigt for hele tiden at sikre, at der ikke er huller, vi har overset. Men når et af verdens største softwarehuse overvejer at rulle vores løsning ud til mere end 100.000 medarbejdere, så forstår jeg naturligvis godt, at de gerne først vil lade deres cybersecurity-specialister prøve at knække den. Indtil videre er det dog ikke lykkedes, og det er vi – hvis jeg skal være ærlig – en smule stolte af,” tilføjer Craig Parrish.

 

Få sikker viden om oplagte besparelser

Endelig gør Printix’ administrative værktøjer det nemt at få sikker viden om en organisations faktiske printbehov, hvilket blandt andet en dansk, offentlig myndighed senest har haft gavn af.

”Myndigheden havde mere end 25 kostbare A3-multifunktionsmaskiner i drift på tværs af fire etager i København. Men da de implementerede Printix, viste det sig at kun sekretariatet brugte alle de mange funktioner, mens resten stort set udelukkende blev anvendt til sort/hvid print i A4. Samtidig fik de grundlag for at optimere resten af printinfrastrukturen. Dén viden gav dem mulighed for at spare ganske mange penge uden at genere medarbejderne,” siger Hugo Marqvorsen.

”Jeg vil tro, at det er en pointe der også vil vinde gehør nu, hvor recessionen truer og virksomheder kigger efter steder, hvor de kigger efter oplagte kostbesparelser med minimal negativ impact på forretningen. Her er print et helt oplagt felt – og vi kan ret nemt hjælpe dem med at få ligningen til at gå op og samtidig optimere deres datasikkerhed i ganske betydelig grad,” siger han.

Printix er din sikre løsning til håndtering af print på den moderne arbejdsplads

 

White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering