Avatar billede MoeJohn Nybegynder
04. maj 2014 - 21:42 Der er 10 kommentarer

Gamer pc til 5000kr

Hej

Jeg er på udkig efter min første gamer pc, men er desværre meget forvirret.

Jeg har et budget på 5000kr og har set et par stykker til den pris os, men jeg ved ikke hvordan jeg skal tage stilling til dem.

Tror i at det er muligt for mig at samle min egen ( jeg har aldrig prøvet det før og aner intet om det) eller købe en samlet? Kan i evt. sende nogen links til en god en til prisen. Jeg har kigget lidt på sharkgaming og et par andre sider. kan i anbefale nogle?

Mange tak
Avatar billede sonalias Seniormester
05. maj 2014 - 10:49 #1
Sharkgaming og føniks computers plejer begge at være gode bud, MEN, 5000 er ikke meget til en gamer pc og du skal dermed ikke forvente du kan køre de nyeste spil på højeste grafik osv. Vil nok fraråde at samle selv medmindre du kan få nogen til at hjælpe dig der har prøvet det før.
Avatar billede MoeJohn Nybegynder
06. maj 2014 - 12:08 #2
ville det her være et godt set up ?
Intel Core i5 4440 processor:http://www.computersalg.dk/produkt/10...

MSI B85M-G43 motherboard:http://www.computersalg.dk/produkt/10...

ASUS Geforce GTX 760 grafikkort:http://www.computersalg.dk/produkt/10...

A-Data XPG RAM (8GB): http://www.computersalg.dk/produkt/74...

Western Digital Blue Harddisk(1TB):http://www.computersalg.dk/produkt/57...

Corsair CX500 strømforsyning:http://www.computersalg.dk/produkt/57...

Aerocool V3X Advanced Black Edition kabinet:http://www.computersalg.dk/produkt/23...
Avatar billede sypherian Nybegynder
06. maj 2014 - 15:34 #3
5000 er nok lige lidt i underkanten som Sonalias siger.
Det kommer selvfølgelig an på hvad du forventer vil du have en maskine der kan køre max i alle spil skal du nok hæve prisen lidt mere vil du have en all round maskine der kan spille de nyeste spil dog med dog med grafiken sænket lidt kan du nok købe en samlet for omkring de 6000 give or take.

Ved at bygge selv er der visse fordele men også visse ulemper.

Fordele:

Du kan spare noget i forhold til at købe en bygget pc. Du kan skræddersy din computer til dine behov alt fra mærker på hardware hvordan den skal se ud indvendig og udvendigt  til at have præcis de komponenter som er de bedste på markedet den sidste fordel er at du kan købe delene hen af vejen når man har råd til dem.

Ulemper:

Du skal som udgangspunkt selv sætte den sammen, du kan betale en butik for det men så forsvinder den besparelse man har opnået.
Der er visse ting der kan gå galt når man samler computeren så ødelægger man noget er det ris til egen røv.
Er der noget ganlt med hardwaren når man modtager det eller går det i stykker inden for garanti og reklamations perioden skal man selv sende det ind til butikken man har købt hardwaren ved og det kan i nogle tilfælde dog ikke altid være en en kamp at få dem til at erstatte/reparer hardwaren.
Det kræver en del research finde ud af omkring de nuværende bedste dele på markedet hvad er det bedste pris til performance ratio osv osv.

Skulle jeg råde dig til noget ville jeg købe en af de Shark series computer inde på shark gaming de er lidt dyrer end 5000 men okay gamer computerer.
Avatar billede sypherian Nybegynder
06. maj 2014 - 15:52 #4
Lige en lille ting mere det er som udgangs punkt ikke svært at kære og samle en computer det kræver dog at man gider at lave lidt research, det mest optimale er selvfølgelig at man har en kammerat der kan hjælpe en med sin første computer.

Hvis du har mod på at lære lidt om det vil jeg råde dig til at tjekke nogle hjemme sider og youtube videoer bla. kan jeg nævne www.overclock3d.net som jeg er stor fan af han har også en del videoer omkring nyt hardware laver reviews osv.

Der er også Linustechtips på youtube som også har nogle gode informations videoer og guides.

eller eventuelt google how to build a computer.

er sikker på der også er nogle gode danske guides derude da disse vil kræve et rimeligt godt forståelse af det Engelske sprog men dem kender jeg ikke lige nogle links til.

ville bare lige nævne dette da mit svar ikke var ment at afskrække dig eller andre fra at forsøge sig med at bygge deres første computer.
Avatar billede MoeJohn Nybegynder
06. maj 2014 - 18:51 #5
er mit set up så dårligt?

jeg har fundet en der kan samle den for mig
Avatar billede sypherian Nybegynder
07. maj 2014 - 01:51 #6
De valg du har taget dig der er absolut ikke de bedste i sin klasse men igen det afhænger af hvad du skal bruge den til.

Nu kan jeg desværre ikke bruge dine links så f.eks. kan jeg ikke lige regne ud hvad grafikkort det er du mener da ASUS har et hav af GTX 760 kort men som udgangspunkt er det et super valg. Dette gir dig også muligheden for at tilføje et ekstra grafikkort senere hen til få penge hvis du føler det ene ikke længerer er nok.

går ikke ud fra du har i tankerne at skulle overclocke din CPU så processor mæssigt er du okay.

Din strøm forsyning skal du lige være obs på da det ikke er sikkert den er Haswell ready (haswell cpu'erne har en speciel dvale funktion hvor den bruger mindre strøm end tidligerer cpu'er derfor skal strømforsyningen understøtte dette)

personligt ville jeg gå efter nogle andre RAM er ikke så kendt med ADATA RAM men ville foreslå dig at gå efter Corsair eller Kingston de har rigtig mange års garanti på deres RAM de fungerer og har ikke personligt selv oplevet at have haft nogen der er gået i stykker (på trods af at have brugt det ene eller andet mærke igennem de sidste 15 år)

Western digital laver nogle super gode harddiske ville dog nok gå efter en black edition i stedet da de har mindre søge tid og hurtigerer til at læse/skrive det mest optimale ville være en lille SSD til styresystemet og en almindelig harddisk til spil programmer osv.

kan se du ikke har skrevet en CPU køler på så går ud fra du vil bruge den der følger med cpu'en dog skal du være obs på når du bestiller en cpu fra en hjemmeside at det er en intel boxed og ikke OEM bakke ellers følger der ikke køler med.

Bundkorts mæssigt ville jeg gå efter et andet men af et mini-ATX budget bundkort har det nogle okay features dog vær opmærksom på at afhænging af længden på dit grafikkort kan det komme til at gøre den inderste ram socket ubruglig da gradikkortet vil hænge ind over den.

Kabinet mæssigt er det op til den enkelte bruger men det har den plads du har brug for og hvis du selv føler at det ser fedt ud go for it.

nu ved jeg ike hvad dette setup vil koste dig men den pc'er der har næsten samme setup som dette inde på shark gaming (dog med enkelte undtagelser som væske køling, en lidt mere advanceret gaming version version af det samme bundkort, bedre ram, bedre CPU og lidt større strømforsyning dog er FSP ikker et mærke jeg er bekendt med men en hurtig google søgning gav mig dog svar på at folk ikke som udgangspunkt har haft problemer med dem samt et super MSI gamer grafikkort som er overclocked fra fabrikantens side) (ASUS og de fleste andre mærker har et tilsvarende grafikkort.) Computeren på shark gamings hjemmeside jeg tænker på er denne http://www.sharkgaming.dk/destroyer-haswell.html

synes dog at de ekstra 1500 til 2000 kroner er godt givet ud for hvad du får ekstra og så slipper du også for en masse bøvl med at få den samlet.
Avatar billede MoeJohn Nybegynder
07. maj 2014 - 02:02 #7
Hej

Mange tak for dit svar.

Jeg er desværre kun på SU og derfor er mit budget lidt stramt. Jeg kender en gammel teknikker som man samle den for mig. Jeg har fået af vide at en AMD FX-6300 ville være billigere med næsten samme kraft. Men så ved jeg ikke hvad jeg skal skifte i mit set up. Jeg har dog tænkt mig at smide et samsung evo 250 gb i os.

Kan du komme med et godt eksempel på et selv byg til prisen 5000-5500 kr er godt for pengene hvis du synes at mit bud ikke var det optimale?
Avatar billede MoeJohn Nybegynder
07. maj 2014 - 02:03 #8
AMD FX-6300 Processor: http://www.computersalg.dk/produkt/79...

Gigabyte GA-990FHA-UD3 motherboard:http://www.computersalg.dk/produkt/89...

MSI Radeon R9 270 GAMING grafikkort:http://www.computersalg.dk/produkt/20...

Kingston HyperX blu Black RAM (8GB):http://www.computersalg.dk/produkt/60...

Western Digital Blue (1TB) Harddisk:http://www.computersalg.dk/produkt/57...

Corsair CX600M strømforsyning:http://www.computersalg.dk/produkt/98...

Corsair Carbide 200R kabinet:http://www.computersalg.dk/produkt/946046/corsair-carbide-series-200r-


plus et samsung evo 250 gb SDD

hvad synes du om dette?
Avatar billede sypherian Nybegynder
07. maj 2014 - 15:21 #9
Havde egentlig slet ikke tænkt over AMD processorne som du ganske rigtigt har ret i er væsentlig billigerer.

må sige det ser ganske fornuftigt ud :)

Så der er vel ikke så meget andet end og sige held og lykke med dit kommende build og hvis jeg må råde dig til en sidste ting så eventuelt tag og være med når den skal bygges så du har en ide om hvordan man gør selv til en anden gang eller bare for at lære lidt om det.

pøj pøj med det.

Sypherian
Avatar billede MoeJohn Nybegynder
08. maj 2014 - 18:24 #10
hva med evt. dette set up? hvordan ser det ud i forhold til de andre


Kingston HyperX - DDR3 - 8 GB - DIMM 240-pin - 1600 MHz / PC3-12800 - CL9 - 1.5 V - ikke bufferet http://www. computersalg.dk/produkt/971720/kingston-hyperx-



MSI 970A-G43 - Bundkort - ATX - Socket AM3+ - AMD 970 http://www.computersalg.dk/produkt/99800...rt-atx-socket-a



MSI N760 TF 2GD5 - Grafikkort - GF GTX 760 - 2 GB GDDR5 http://www.computersalg.dk/produkt/1084330/msi-n760-tf-2gd5-grafikkort-gf-gtx-7


WD Blue WD10EZEX - Harddisk - 1 TB - intern - 3.5" - SATA-600 - 7200 rpm - buffer: 64 MB http://www.computersalg.dk/produkt/572445/wd-blue-wd10ezex-harddisk-1-tb-int



Samsung 840 EVO MZ-7TE120 - Solid state drive - 120 GB - intern harddisk - 2.5" - SATA-600 http://www.computersalg.dk/produkt/1016294/samsung-840-evo-mz7te120-solid-state-


Corsair Builder Series CX500 V2 - Strømforsyning http://www.computersalg.dk/produkt/57837...eries-cx500-v2-


AMD Black Edition - AMD FX 8320 - 3.5 GHz - 8 kerner - 8 tråde - 8 MB cache - Socket AM3+ - Box http://www.computersalg.dk/produkt/777512/amd-black-edition-


Er dette fint hvor hvis det kan gøres bedre så hvordan? det koster 5083 kr uden kabinettet og så 800kr for windows 8 oven i. så ca 6200 kr sammenligt i alt.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester