07. juli 2012 - 16:10Der er
31 kommentarer og 1 løsning
Adgang kun lokalt - hvordan konstaterer jeg om det er netværkskortet, der er problemet?
Vores ene stationære PC kan pludselig ikke komme på internettet. Alle andre PC'er i huset kan, så der er 'hul igennem' ud i verden.
Så prøvede jeg - efter diverse genstarter og afbryd/etablering af forbindelse - at sætte et kabel i, i stedet for at køre trådløst - det hjælper ingenting, der er stadig kun adgang lokalt.
Inde under Netværks- og delingscenter har jeg prøvet at få Windows til at diagnosticere/reparere - det hjælper heller ikke.
Maskinen kører Windows Vista.
Nu er jeg meget lidt klog på computere og hardware, men jeg gætter på at det kunne være noget med netværkskortet (maskinen er ca. 4 år gammel, og har kørt i MANGE timer, da den daglige bruger er en teenager!!). Men hvordan kan jeg konstatere om det er netværkskortet, der er problemet, eller om det er noget helt andet?
Det ser ud som om at netværkskortet er integreret i bundkortet, så det er jo et spørgsmål om det kan betale sig at købe nyt bundkort.
Prøv evt. at finde en opdateret driver på bundkort producentens hjemmeside, eller nulstil tcp/ip indstillingerne ved at gå ind i start menuen, vælg kør - skriv CMD og tryk enter.
I dos-prompten skriver du: netsh int ip reset resetlog.txt
Åben en DOS-box med CMD i START-linien. Skriv IPCONFIG Se hvad default gateway er og om du har en IP-adresse på samme subnet. Hvis din IP-adresse er noget med "169" er der et problem. Ellers skriv PING "default gateway IP-adressen" og se om du får et svar. Typisk er IP-adressen noget si stil med 192.168.1.etellerandet
Hvis du får svar, virker dit netværkskort og du kan kommunikere med routeren.
Er ikke sikker på at netværkskortet er defekt. Du har ikke fået en DHCP IP-adresse, da "169." er Microsofts standard-adresse. Er der link på forbindelsen til din router? Altså er der grøn lysdiode ved stikket i PC'en og porten i din router? Det kunne være noget så banalt som at kablet ikke er sat rigtigt i. Check det i begge ender. Hvis du har et ekstra, så skift kablet og se om det hjælper så der kommer link på.
Ville dog mene at du skulle kunne PING'e localhost IP-adressen 127.0.0.1, ikke 127.0.0.0! Prøv at PING'e den i stedet. Det viser at IP protokolstacken er installeret og funktionel.
Vil give #5 ret når du får en 169.254.x.x adr. er fejlen ikke dit netkort og ja tak for at få rettet fejlen med localhost adr. den var lige smuttet et øjeblik.
Ja, der er grøn lysdiode ved stikket i PC'en. Og kablet er OK - det virker fint i f.eks. vores PS3 og vores anden stationære PC. Og ja, jeg kan godt ping'e 127.0.0.1 - ingen problemer der.
Men hvis det ikke er netkortet, og det ikke er kablet, og det ikke er routeren - hvad pokker er det så???
Problemet er at PC'en ikke har en brugbar IP-adresse. Lur på en af de andre PC'er hvilken IP-adresse, subnet, default gateway og DNS-server den har. Du kan vælge en af de IP-adresser på subnettet som ikke er i brug og manuelt konfigurere IP-protokollen på dit netværkskort med de oplysninger du har og se om det så ikke virker.
Det bragte os et stykke ad vejen, sådan forstået at der nu står, at der er adgang til internettet, når jeg kigger i netværks- og delingscenteret. Jeg kan også hente opdateringer til virusprogram (Avast) og til Malwarebytes, så vi er 'på'. Men, i Internet Explorer siger den at der ikke er forbindelse, hvis vi prøver f.eks. dr.dk eller jp.dk. Og hvis vi forsøger Windows Update, så får vi beskeden 'Ukendt fejl' (den skal ellers hente en opdatering til Windows Updater, siger den). Kan det være virus? Jeg har i hvert fald startet en fuldstændig scanning med Malwarebytes, og den tygger nok hele natten, det plejer den at gøre :-)
Virus-scan fandt ikke noget - har kørt både Malwarebytes og Avast.
Når jeg kigger på billedet inde i Netværks- og delingscenter, så siger den ca. for hver 30 sekunder : Identificerer. Det er som om den hele tiden søger efter nyt netværk. Og den finder jo så også godt nok nettet nu, hvor den har en fast IP.
Men jeg kan stadig ikke få vist f.eks. dr.dk. Og heller ikke hente Windows opdateringer.
og nej jeg ville ikke opgive den, men har du mulighed for det så prøv med et USB-netkort og deaktivere det faste netkort i din pc. dette vil også kunne give dig mulighed for et hurtigere net samt bedre kryptering
Sådan et har jeg jo ikke lige på lager, men det var da et forsøg værd. Hvilket et skal jeg købe? NETGEAR RangeMax Dual Band Wireless-N USB Adapter WNDA3100v2 - er det OK?
jamen markedet er jo frit åben for alle netkort, dog har jeg hørt at D-Link ikke helt overholder de standarder der ellers er forskrevet men har selv gode erfaringer med netgear. Et godt råd her er at tage den sidste standard, da den yder den højeste hastighed. Du spørger om et dual band er ok, hvis din router understøtter det, er det ok hvis den ikke gør kan det dog stadig bruges dog for du ikke den fulde effekt
Check om din DNS-server kan opløse til IP-adresser. Åben en DOS-box og prøv "PING www.dr.dk". Den skal opløses i IP-adressen [195.137.194.128]. Der svares dog ikke på PING, men det er lige meget da det blot er Name Server som testes.
Hvis ikke det virker, må du finde ud af hvad den rigtige DNS IP-adresse er og så skifte den ud i opsætning af IP-protokollen på dit netværks-kort.
Ellers er jeg nok ved at være blank. Spørg din søn hvad han gjorde, da det gik i stykker? :o)
Jeg er ikke sikker på at jeg forstår hvad du mener med at jeg 'må finde ud af hvad den rigtige DNS IP-adresse er og så skifte den ud i opsætning af IP-protokollen på dit netværks-kort'.
Der skal jeg nok lige have et par tydeligere hints :-)
inde under indstillinger for dit netkort har du en mulighed for også at give den en DNS adr. ( har har vi selv TDC og den DNS de bruger peger bare på gatewayen ) det kan være din PC står til at bruge en statisk, prøv evt at sætte den op til selv at hente DNS-adr.
IP-adressen for DNS-serveren får du fra en af husets andre PC'er ved at skrive ipconfig /all i en DOS-box, eller ved at åbne TCP/IP settings i netværkskortets properties. Hvis i er på et NAT-LAN og det er i vel, så er det bare IP-adressen på default gateway. Håber det var forståeligt?
Har prøvet at give den en DNS, ud fra hvad de øvrige computere har. Det bragte os et stykke ad vejen, sådan forstået at der nu står, at der er adgang til internettet, når jeg kigger i netværks- og delingscenteret. Her siger den dog for hver 30 sekunder : Identificerer. Det er som om den hele tiden søger efter nyt netværk.
Jeg kan også hente opdateringer til virusprogram (Avast) og til Malwarebytes, så vi er 'på' på en eller anden vis.
Men, i Internet Explorer siger den at der ikke er forbindelse, hvis vi prøver f.eks. dr.dk eller jp.dk. Vi kunne jo heller ikke pinge/opløse f.eks. www.dr.dk.
Og hvis vi forsøger Windows Update, så får vi beskeden 'Ukendt fejl' (den skal ellers hente en opdatering til Windows Updater, siger den).
Så er der stadig noget DNS som ikke fungerer men hvis du har sat den DNS-server de andre PC'er bruger som primær DNS-server skal det sågu virke. *s*
Har du testet igen, efter at have sat DNS-server? Kan du skrive hvad en af de øvrige PC'er har som IP-adresse, subnet-maske, default gateway og primær DNS-server? Skriv derefter hvad den "syge" PC har for de samme parametre.
Du kan se det med "ipconfig /all" i en DOS-box. Hvis det er sat rigtigt skal du også kunne opløse en URL i den rigtige IP-adresse og tilgå www.dr.dk, osv.
En 'rask' maskine: IP = 10.16.128.136 Subnetmaske = 255.255.255.0 Std.gateway = 10.16.128.245 Primær DNS = 91.144.255.19
Den 'syge' maskine: IP = 10.16.128.139 (det har jeg sat som fast IP-adresse) Subnetmaske = 255.255.255.0 Std.gateway = 10.16.128.245 Primær DNS = 91.144.255.19
Så jeg synes jo det ser OK ud.
Og som sagt, så kan vi også hente opdateringer til f.eks. Malwarebytes, så der er jo på sin vis 'hul igennem'.
Ja, det ser rigtigt ud. Der er ikke begrænsninger på antallet af samtidige aktive PC'er hos din udbyder, vel? Nogen tillader kun et vist antal samtidige aktive MAC-adresser, så hvis der er kommet en PC mere i husstanden som er blevet aktiv medens denne har været slukket kunne det være forklaringen. Der er en vis time-out på de aktive MAC-adresser, så man skal have haft en af de andre slukket nogle timer, før denne kan "komme på" igen. Hvis det er samme server hos udbyderen som håndterer DHCP og DNS kunne det være forklaringen. Ellers må jeg melde pas. Du kan evt. sætte netværkskortet til DHCP igen og bære den hen til en ven og prøve hans Internet for at se om det virker.
Nu har vi så prøvet med en Netgear Wireless adapter - vi får fint forbindelse til routeren, men videre ud af huset kommer vi ikke (kun lokal tilslutning). Men de 3 andre computere kan fint komme på nettet (2 bærbare + en stationær). Håber I har andre ideer, vi kan prøve inden vi skrotter maskinen.
Du kan også reinstallere maskinen, hvis det er relateret til problemer i software/registreringsdatabase. Der er jo ikke umiddelbart noget som tyder på hardware-defekt.
Vi endte med at geninstallere / formattere 'dyret', og nu virker maskinen fint igen. Hvad problemet egentlig var fandt jeg aldrig helt ud af. Tusind tak til alle for al hjælpen. Mht. point-givning, så må det blive otc, der får dem, pga. #28.
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.