Avatar billede chili-cat Nybegynder
03. juni 2011 - 11:17 Der er 8 kommentarer

e-book

Kan nogen anbefale en e-book model nem at betjene og god kvalitet og let at bære ? ved intet om modeller så gerne lidt uddybende svar. venligst
Avatar billede chili-cat Nybegynder
03. juni 2011 - 12:52 #1
Jeg har hørt om "Sony Readers" og " Amazone Kindle" men er i tvivl om hvilken der bedst dækker mit behov. Jeg vil gerne både kunne læse danske og engelske bøger og den skal svære nem at betjene (ved intet i forvejen !) må ikke veje ret meget, og tydelig læsbar skrift.
Hvordan henter man bøger ned på disse helt praktisk ?
Avatar billede claes57 Ekspert
03. juni 2011 - 13:31 #2
Sony har bedre skærm, men er ikke hurtig ved overførsel fra pc til reader. Det kan kun ske med usb-kabel.
Hvis du har wifi hjemme, så tag en tur omkring den lokale boghandler - de har en med indbygget wifi, så du kan hente bøger fra bibliotek/boghandler direkte ned.
http://www.bog-ide.dk/Default.aspx?ID=56&ProductID=N-227209
Avatar billede chili-cat Nybegynder
03. juni 2011 - 20:45 #3
tak for svar, men hvordan er kvaliteten og vægt, hvis man sammenligner den fra boghandlen med de andre ?  Fordele/ulemper ?og Hvordan foregår nedhentning helt praktisk ?
Avatar billede claes57 Ekspert
04. juni 2011 - 09:18 #4
primær forskel ligger i skærmkvalitet - her er sony bedst. Det er gråtoner i skærm der afgør, om det er let læseligt. Sonys er gråtoneskala med 16 niveauer.
Andre har kun 4 eller 8, og det giver grovere billeder/tegn.

Ved sony indlæser du et program på din pc, og henter bøger ned der (dvs reelt køber hos boghandel/låner på bib) og derefter den langsomme synkronisering med reader.
Boghandlerens model klikker du bare på skærmen, og er direkte på nettet, hvor du kan bestille bøger på samme måde - de hentes så ned på deres ebog-læser direkte. Kræver, at du har trådløst net hjemme.
Kvaliteten på boghandlerens model er ringe i forhold til sony - meget plastik/skrøbelig, hvor sonys er 'lækker' at røre ved.
Avatar billede chili-cat Nybegynder
04. juni 2011 - 20:38 #5
mange tak for svar også, at svaret er helt lavpraktisk/"skåret ud i pap" da jeg intet ved om dette. I tvivl nu da fordele/ulemper er nævnt. Hvad med Amozones Kindle ?
Avatar billede claes57 Ekspert
04. juni 2011 - 20:55 #6
amazon er jo pt (de næste par år frem) kun til engelske bøger. Ellers er det en god ting - bedre end den fra de danske boghandlere - men den skal altså så lige kunne det danske (inkl bibl.)

Der er også en med farveskærm fra usa (Barnes & Noble) - men den sælges kun i usa via en kæde - den ville jeg ellers gerne have haft i stedet for min sony. Når den kommer til dk, så er jeg en af de første. Amazon er også lige klar med en farve-dims - det lader til, at dk er et lille år bagud - muligvis pga det mindre sprogområde...
Avatar billede chili-cat Nybegynder
18. juni 2011 - 19:09 #7
er det korrekt forstået jeg kan købe bøger hos boghandel/låner på bib med Sonys. Er det fx på Saxo jeg kan købe en bog og hvad hedder mediet hvis det ikke er en bog ? Hvad er Sonys ebogslæsers navn ? Du skriver den er langsom fra nettet til reader hvor lang tid er der tale om ?
Avatar billede claes57 Ekspert
18. juni 2011 - 20:22 #8
er det korrekt forstået jeg kan købe bøger hos boghandel/låner på bib med Sonys. (ikke helt - du skal have en pc for at kunne tale med boghandlere/biblioteker - og derefter kan du overføre til sony ebog)

Er det fx på Saxo jeg kan købe en bog og hvad hedder mediet hvis det ikke er en bog ?
(på saxo søger du på e-bog http://www.saxo.com/search/search.aspx?keyword=e-bog)

Hvad er Sonys ebogslæsers navn ?
den jeg har (kender) er http://www.fona.dk/default.aspx?m=2&i=81&itemnumber=3900120010 = SONY E-BOG LÆSER PRS-650

Du skriver den er langsom fra nettet til reader hvor lang tid er der tale om ? (jeg henter bog, og lader læser om at overføre og oplade batteri i løbet af netten - det tager timer - ikke minutter i min version - jeg kan umiddelbart ikke overføre en bog på få minutter, så der må pt være en fejl i deres software)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester