Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 17:20 Der er 59 kommentarer og
4 løsninger

Non IT: Opskrift på Spaghetti med (en god!) kødsovs ?

Okay .. jeg kunne ikke lave mad om så det kaldt mit liv (eller computer *gisp*) men siden min far ikke er hjemme vil jeg forsøge mig anyway *G*

Så er der nogle der har en god opskrift på Spaghetti med en GOD kødsovs ?

HURTIGT .. jeg smutter lige i bad så jeg kan ikke kommentere noget før om ca. 10-12 mins .. (og skal i brugsen bagefter så please hurry up *S*)
Avatar billede dex_dexter Nybegynder
23. juni 2001 - 17:23 #1
jeg ville gerne sige noget sjovt her og så afslutte med en smiley men det må jeg ikke for wheeler0310
ref:http://www.eksperten.dk/spm/83961

sorry jeg kan heller ikke lave mad men søger da gerne på nettet for dig.
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:23 #3
2 løg

400 gram hakket oksekød

1 dåse hakkede tomater

3 fed hvidløg (knuses)

salt / peber / timian / bassilikum efter smag/behov
Hvis det skal være perfect skal der lidt fløde i også..

//Anders

Avatar billede makse Nybegynder
23. juni 2001 - 17:23 #4
Avatar billede annikadk Nybegynder
23. juni 2001 - 17:24 #5
smid noget oksekød, champignion, flåede tomater, paprika (på glas), majs, ærter, bacon, krydderier såsom salt, peber, paprika, CHILI (gerne friske) evt. nogle krydderurter sammen...
Det er gåf...

doven?? køb en fra knoor og tilsæt selv kød og krydderier...
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:25 #6
hvis det er noget du er interresseret i, kan jeg godt uddybe det lidt...
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:25 #7
Godt annikadk -> Der er altså andre nørder der kan lave mad !
Avatar billede kapla Nybegynder
23. juni 2001 - 17:26 #9
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:28 #10
Hvad med at folk kom med noget de selv laver ?
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:28 #11
Det er efter min mening for nemt at kaste et link ind, det andet er da bedre, da man så også selv ved hvordan det smager, men det er måske kun mig der mener det ?
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 17:33 #12
http://www.kvik.dk/madweb/

Kan sågar foreslå en opskrift eller dele af en ud fra det du har i køleskabet. :-)

annika->Majs & ærter i en god kødsovs - nej vel ;-)
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 17:35 #13
vladimirr:> yeps yeps ... egne opskrifter som din, det er noget jeg kan lide :-) Ikke \"kogebog\'s\" opskrifter .. det er alt for \"flade\"..
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:37 #14
Jeg glemte lige at sige at man med fordel kan tilføje baconstykker til mit forslag...

Og hvis man bruger hakkede tomater, så også lige en meget LILLE teske sukker, til at tage det bitre fra tomaterne
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 17:37 #15
annikadk:> They don\'t come any lazier than me ;o) (humans *gg*) Men jeg tror sku jeg vil forsøge mig på god gammeldaws manér :-)
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 17:38 #16
Hvor meget spaghetti skal man ca. lave til een portion ? (jeg er SULTEN!!)
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 17:39 #17
løg ov champinon brunes i en dyb pande/gryde
hakket oksekød kommes i og brunes mens du rører rundt så det bliver små løse fnullerter.
Hakkede tomater/færdigkøbt pastasovs eller lignende kommes i
krydderrier, hvidløg osv sfter behag.
stilles på lavt blus mens du laver spagettien (som der står på pakken).
når spagettien er førdig hældes vandet fra og kødsovs og spagetthi serveres.

Du kan evt blande dem sammen i een gryde, men det ser ud af mere hvis man øser kødsovs over en bunke spagetti :-)

Hvis der skal være quinder ved bordet er det en god ide at garnere med lidt salat.

mvh JakobA
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:40 #18
Hvad du kan have mellem din tommel og pegefinger når du laver en ring med dem, så er du sikker på at der er nok
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 17:40 #19
well hvis det er med den på -
man går aldrig helt gal i byen med noget bacon i tern(steges), knuste hvidløg, flåede tomater, tomat koncentrat, gul/grøn/rød peber og nogle gode krydderier(find hvad du har og tilpas)

kog så noget pasta og hæld det i et ovnfast fad, og hæld sovsen/saucen oveni og så det hemmlige - Mornay Sauce fra Mathilde. Det skal bare oven i, og det hele blandes så sammen og smides i ovnen i 20-30 min ved 175 grader.


Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:41 #20
he he Det er da uhyggelidt så mange nørder der ikke kan lave mad selv..
Tænk at tdaugaard ville være død af sult hvis det ikke var for eksperten, godt at den ikke var nede nu....
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 17:42 #21
der skal naturligvis også løg i, men man kan vel ikke huske det hele.
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 17:45 #22
hvis du vælger at bruge sukker til de hakkede tomater for at fjerne den sure/bitre smag, så lad for guds skyld være med at bruge Chili - har en forstærkende effekt.
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:46 #23
Ja, men jeg har heller ikke nævnt chilli i min opskrift,
Det kunne være sjovt hvis han lavede en kombination af alle vores foreslag...
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 17:48 #24
nope, men det har annikadk - derfor rådet.
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:52 #25
Yep !
Der er mange små finter man skal kende når man laver kødsovs... det er næsten en hel videnskab !
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 17:54 #26
Godt man har været på SU og er uddannet inden for fødevarer-området, så kender man da nogle af de små tricks. :-)
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 17:55 #27
^**LoL**^
Avatar billede __diskotekpitz.dk__ Nybegynder
23. juni 2001 - 18:00 #28
Du kunne jo også bestill en pizza fra den nærmeste pizza-bar ;)
Sikke mange \"mad specialister\" der sidder her hva! *g*


Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:07 #29
Well .. nu er der i hvert fald købt ind til vladimirr\'s foreslag ..
Fåårk hvor er det dyrt at æde når ikke ens far er hjemme *GG*

101,25 for lidt kød, spaghetti, løg (hvid og normale) lidt mælk og slik *GG*
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:10 #30
__diskotekpitz.dk__:> Det der med pizza bar .. de kender mig snart på det lokale (som ligger ca. 8 KM væk herude på landet *GG*) og jeg gider sku\'t æde Pizza ... desuden siger \"min\" quinde at jeg æder for meget junkfood *GG*
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:11 #31
Men nu vil jeg gå ud og lave noget mad :-) (ej hvor lyder det bare soooo not me *G*)
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 18:11 #32
Nu er Statoil jo heller ikke det billigste sted at købe ind. :-)
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:16 #33
prodic:> Statoil ? De har skam lukket om Lørdagen ;o) Det blev Brugsen .. men det er sku også den dyreste bix her i byen ...

Hvor meget spaghetti skal der ca. til een person ?
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 18:17 #34
Det må nu osse have været en masse slik, selv med Statoil priser.
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:19 #35
jakoba:> faktisk kun een pose Katjes Killinger til 10 kr.

hmm .. æhm .. de løg jeg købte er sårn RIMELIGT store .. skal der stadig bruges 2 eller kan 1 gøre det ?
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 18:21 #36
TD->Statoil lukket om lørdagen, manner så bor du længere ude end mig. ;-)
og ca. ½ kg pasta/spagetti, så skulle der være nok til en sulten \"knøs\" som dig.
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 18:22 #37
1 er nok. og pas på med sukker hvis du switzer løg, det s\'dmer også, og formeget sukker gør det ret uspiseligt.
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 18:23 #38
TD->1½ - start med 1, ser det ud til at være for lidt, så brug den sidste halve.
Den allersidte halve kan du så bruge til en mad senere.
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:26 #39
prodic:> Yeps ... Vi har: En elektriker kombineret med et post kontor, Brugsen (åben 8-18 alle dage) og en lille Statoil tank der ikke har åbent i weekenden ;o)

fino fino ½ kg it is :-)

jakoba:> nix noget sukker her *S* jeg skal ikke gøre mit første forsøg på at lave mad uspiseligt *GG*
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 18:27 #40
TD->Godt du snart skal leve af feltrationer, der skal kun tilsættes lidt vand - det kan selv du finde ud af. :-)
Avatar billede vladimirr Nybegynder
23. juni 2001 - 18:30 #41
hvorfor har jeg ikke et digicam... Så kunne i se hvordan min kødsovs endte med at se ud.

Velbekomme, min er færdig nu !
P.S. Husk lidt fløde

//Anders aka Vladimirr
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:31 #42
prodic:> *LOL* ha ha .. det går da godt nok indtil videre .. er i gang med at skære løg ud :-)
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 18:34 #43
Med den erfaring han får her iaften hiver de ham da ind til permanent køkkentjans. Det kan aldrig blive værre end de har :)
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 18:37 #44
Når du skærer løg ud, så halver dem først og skær dem så på \"langs\" mens du holder sammen på det, vend det der efter 90(Edit->Transform->Rotate 90CW) og skær dem så igen den anden vej.
Så ender du med nogle dejlige stykker, og i dit tilfælde nogle lidt blodige fingre. :-)
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:42 #45
prodic:> hæ hæ .. too late .. I did it the hard way ;o)
Men ehm .. skal der virkeligt 2 store løg til 400g kød ? jeg synes det virker liige en smule for meget ..
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 18:49 #46
De svinder til væsentlig mindre. og som prodic sagde, behøver du ikke at komme det hele i.
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 18:50 #47
ahh .. oki .. jeg troede han snakkede om spaghettien igen dere .. *GG* ku heller ikke forstå \"1½\" .. men okay .. så må jeg have gang i et mere *gg*
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 18:50 #48
TD->2 store løg, nej start med 1 og opgrader så til 1½ hvis du føler at du mangler lidt kraft.
Avatar billede annikadk Nybegynder
23. juni 2001 - 19:08 #49
Prodic: Jo!
De giver også noget andet farve end \"blot\"

Vores koger altid meeeegalænge, så alt smager nærmest ens.... men den er god den smag (og det er løgn at alt smager ens, men du kan spise alle delene uanset om du plejer at kunne li dem eller ej!)

Her er det dog manden der laver den der...
Og det er min. 5l sovs hver gang = smide resten på frys i poser og let mad i en del dage ;)

Sådan er det nemt at være nørd! brug nogle dage på at lave en MASSE og smid i frys

(skal jeg sige hvorfor det 1. der kom ind i vores ungdoms-bolig var en fryser??)
Avatar billede annikadk Nybegynder
23. juni 2001 - 19:09 #50
prodic: du vil ikke smage mine deller så hellere???

2 dele:
1) peberfrugt og gulerødder mv
2) gulerødder og chili
Avatar billede prodic Mester
23. juni 2001 - 19:13 #51
annikadk->Pift dine \"deller\" op med lidt Dansk Vand(sans Citrus). lækkert.
Kødsovs skal ikke koge LÆNGE, men tilpas så alle ingredienserne får det optimale sammenspil.
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 19:20 #52
annikadk > HELT enig. Lav en masse og dybfrys. så behøver man kun lave mad 3-4 gang hver måned.
Også med kød. der er gevaldig gode tilbud med jævne mellemrum, så køb nogen kilo der og frys resten i små portioner.
Avatar billede annikadk Nybegynder
23. juni 2001 - 19:21 #53
nej, det skal ikke være mos.. men du kan heller ikke lave det ordentligt på 10 min..

*hehe*
Eksperten i mad-\"kamp\" ??

og ja... danskvand gør dem også sprøde siges der??
Mine er sunde... *host*
De steges i næsten intet fedt.. og da jeg ikke er til kogte kartofler og brun sovs, så laves der oftest \"hasselbach-kartofler\" til... så dellerne \"steges\" færdig i ovnen når de er sprøde...

Nå.. vil lige ud og smide et par pandekager over..
Det er også godt i grov version med kød, grøntsager osv i :))
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 19:34 #54
hmm .. lige et sidste spm. hvor lang tid skal sårn en gang (~½ kg) spaghetti koge ?
Avatar billede 7th Praktikant
23. juni 2001 - 19:36 #55
Mad til en anden god gang...

Pariserbøf.

Toastbrød.
Hakket oksekød.
Sennup / mild er at foretrække.
Salt, peber og paprika.
Æg, rødbeder, peberfrugt og løg.

Rist brødet let på den ene side.
Smør sennup på den anden side, hvorefter der drysses med salt, peber og paprika.

Form en bøf, steg den let på den ene side (ved varme 4), hvorefter den lægges på brødet med den stegte side nedaf. Drys igen med salt, peber og paprika på den ustegte side, og læg den derefter på panden igen (ved varme 3). Stegetiden er ca. 2 minutter hvorefter din pariserbøf er klar.
Som tilbehør en rå skive løg, peberfrugt/rødbede, og til sidst et rå æg (selvfølgelig kun æggeblommen). There you go, 10 minutter og du har dig en fin ret.

De kalder mig mesterkok derhjemme **gg** ;)
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 19:36 #56
står på posen. (Det kan varier gevaldigt alt efter hvad slags spagetti).
Avatar billede 7th Praktikant
23. juni 2001 - 19:37 #57
Ca. 10 min, men tag et op og smag på det. Sådan ved du og det er færdig...
Avatar billede 7th Praktikant
23. juni 2001 - 19:38 #58
Sådan ved du OM det er færdig...
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 19:40 #59
Hvis du ikke kan finde det på pisen så 8 min, og test så om de er bløde (slattenbløde) med 2-3 minutters mellemrum.
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 19:40 #60
oki doki :-)

Det står faktisk ikke på den .. det er noget billigt noget fra Brugsen .. jeg fatter dårligt deklarationen *G*
Avatar billede jakoba Nybegynder
23. juni 2001 - 19:46 #61
Samtidig kan du meget passene teste om din kødsovs er ved at brænde på (det skal være meget svagt blus)
Eller er gået helt af kog: (ikke så svagt igen:-)
Avatar billede tdaugaard Nybegynder
23. juni 2001 - 19:55 #62
jakoba:> well .. jeg tror ikke mit lille \"do it your god damn self\" ting her gik så godt ... men jeg fil da prøvet at lave mad helt alene *S*

Btw .. eating time :-)

Tak til jer alle sammen!
Avatar billede prodic Mester
24. juni 2001 - 14:50 #63
btw TD hvis du en anden gang skal teste om dit pasta er færdig, så var tricket fra SU-tiden, at kaste det op mod en glat flade. Blev det hængende, så var det færdigt.
Men at smage på det, er nu nok det eneste rigtige.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester





White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis