Sikke en røvfuld spørgsmål :D
Lad os dele dem lidt op, og tage ét skridt af gangen.
Allerførst kommer det jo klart an på dine mål med produktet. Ja, den er til spil, men overvejer du overclocking osv.
Dette går jeg ikke udfra i mine del af tråden :D
Groft kogt ned, så omhandler disse 2 teknologier en feature, hvor 2 grafikkort arbejder sammen om beregning af 3D. Performance er i visse tilfælde ret markant, men set udfra en al. Brugers synspunkt, så er det totalt overkill. Det er kun hardcore nørder der begiver sig ind på dette område!
Man kan også anvende den ekstra ydelse i SLI - Crossfire til at forbedre den visuelle kvalitet ved hjælp af kantudjævning.
Når man snakker om ”buffered” RAM, så er denne term brugt om et produkt der indeholder en buffer. Buffered RAM re. Sender signalet tilbage i hukommelses chippen, og tillader på denne måde, at RAM modulet kan bygges med et større antal af hukommelses chips.
Citat -
http://www.webopedia.com/quick_ref/dram_memory.aspBuffered memory contains a buffer to assist the chipset deal with the large electrical load required when the system has a lot of memory. Much like registered modules, buffered modules are typically used in servers and other mission-critical systems where it is extremely important that the data is properly handled
Paired RAM hanviser til parret RAM. Altså RAM som man ofte ser som dual kit, som igen benyttes til dual channel mode.
Dual channel betyder at du får en lille hastighedsgevinst, men der er ingen problemer i at køre single channel. Mht. single/dual channel, så er hovedreglen at dine ram blokke skal passe sammen i størrelse (og sådan set også hastighed.
SATA er et interface der benyttes i henhold til harddisken. I ”gamle” dage havde vi ATA. Herefter kom S-ATA, og nu ser vi SATA II
SATA 150 150MB/sec per drive
SATA II 300 300MB/sec per drive
Igen er disse teoretiske hastigheder.
Hvad angår valg af grafikkortet, så afhænder dette totalt af din pengepung. Vi har lige set lancering af G80 aka 8800GTS/GTX, og disse er snart afløst af en nyere og eftersigende R600 grafikchip. MIT simple råd er – GLEM alt om at følge med i denne udvikling. Køb efter dine krav og budget, og glem så resten. Ingen har råd til at følge med beklageligt (hårdt for en nørd)
8800 GTS kan i dag fås til omkring 4.000 kr. og dette kort sparker sygt røv! GTX koster over 5.000 kr.
Valget af strømforsyning afhænger igen af valget du tager af komponenter, men 500W og du er godt med overall.
Valg af chipset