Hej jeg har programmeret en hjemmeside til en. Hvor han har valgt hvad der skal værer m.m. Men nu ved jeg ikke, han har ikke betalt, og han har ændret kodeord til sit webhotel der hvor hans side ligger.
Nu skriver han så, han ønsker ikke jeg skal rører mere ved hans webhotel. og at der er noget der hedder Fortrydelses ret så han vil ikke betale.
Det kan man sgu da ikke sige, når vi har aftalt jeg skal lave sådan en side. Er det rigtig der er det? Det kan man da ikke, hvis en sidder og programere i flere dage også vil kunden ikke have det selvom han/hun har fået det.
Jeg kan også se han har det på sit webhotel stadig. Er der en lov om det eller hvad vil i sige?
Du skal altid have beviser for at han har bestilt noget hos dig! Har du en samtale med ham gemt på computeren så er det et helt perfekt bevis, eller hvis dit logo er på hans hjemmeside design som du lavede så tag et screenshot.
nej da, ikke teknisk set, men du kan ikke gøre noget uden beviser. Der findes jo ikke regler for webdesignere. Kun dem man selv laver. Har du en privat side med dine regler? hvis de står på din side og du har skrevet at man ikke har fortrydelsesret, så kan du vel stadig ikke gøre noget. Så jeg tror desværre bare du må bide det i dig.
Bare et tip til næste gang, udvikl og test på din egen server, når det er ok, så sørg for at [størstedelen af] betalingen er sket, før du migrerer sitet over på kundens site... Har hørt om lignende kunder :( Belastende, hvis du kører sag mod ham kan det tage laaang tid :(
Går ud fra at du har lavet en side og den er godkendt af ham der bestilte? Hvis han sagde ok og du så gav ham varen før den var betalt så hænger du på bevisbyrden.
Dvs. du skal bevise at han har bestilt og accepteret varen.
Vil det ikke være påfaldende hvis -aco- har præcis samme kode liggende på sin computer (hvis der er noget asp eller php) som det der ligger på serveren hos ham der nægter at betale?
Og vil det i det tilfælde ikke være bevis nok for at det rent faktisk er -aco- som har lavet det?
http://www.forbrug.dk/raad/renbesked/ehandel/e-handel4/frist/ - Man har altid 14 dages fortrydelsesret. Det er op til dig som sælger at specificere en kortere fortrydelsesret. Det kan du fordi du tilpasser noget til kunden. De 14 dage regnes fra aftalens indgåelse - Måske er det før du begyndte at lave sitet...? Hvis du kan se at din kunde bruger din kode efter de 14 dage, kan du prøve at sende ham en regning, derefter rykker osv, og "true" med inkasso. Det koster dog dig penge...
man har fortrydelsesret hvis man som forbruger koeber varer fra et firma over internettet
der er ikke fortrydelsesret naar et firma koeber fra et firma
jeg vil ioevrigt ud fra almindelig sund fornuft antage at der aldrig er fortrydelsesret paa service ydelser men kun paa fysiske varer, men jeg kender ikke lovens bogstav
du sikrer dig dokumentation for at din hjemme side ligger paa hans web hotel
du finder en passende dokumentation for den aftalte pris
og saa kommer han til at betale - enten frivilligt eller via rettens vej
hvis du ikke kan dokumentere at det ikke er gratis kan du stadig udfra din ophavsret faa fjernet din kode fra hans web hotel
enten frivilligt eller via rettens vej
(det maa vaere muligt at dokumentere at det er din kode)
Man kan jo heller ikke fortryde en klipning mellem at man har forladt frisørstolen og til man betaler..
Jeg sidder stadig og leder lidt efter lignende tilfælde. At finde en konkret sag og udfald interesserer mig. Men det ville være rart hvis spørger kunne besvare disse meget relevante spørgsmål:
Foreligger der en kontrakt? Er du registreret som firma? Er han registreret som firma? Har du nogle salgsbetingelser til at ligge på en webside?
En række forhold kan gøre en indgået aftale ugyldig: Tvang (§§ 28-29). Svig (§ 30). Urimelig udnyttelse af vanskeligheder, manglende indsigt, letsind eller afhængighedsforhold (§ 31). Forvanskning (§ 31). I strid med almindelig hæderlighed (§§ 33 og 36). Er aftalen ugyldig, skal den betragtes som ikke indgået.
Men "fortrydelsesret" er der ikke noget der hedder. Du har handlet med en erhvervsdrivende som er indenfor sit erhverv. Siden du ikke svarer på det med papirerne går jeg ud fra at der ikke foreligger nogen. Det er imidlertid således at en mundtlig aftale er fuldt ud lige så bindende, men kan du bevise at en aftale er indgået?
Jeg er ked af at høre at du ikke ønsker at jeg færdiggør din ordre på en hjemmeside til dig.
Jeg må imidlertid afvise at den indgåede aftale annulleres fra din side. Jeg har haft et stort timeforbrug og det vil medføre et forholdsvist stort tab for mig. Samtidig er de nødvendige forhold for at annullere aftalen er ikke til stede i aftaleloven.
Jeg skal gøre opmærksom på at "Fortrydelsesret" som nævnt i lov om køb udelukkende gælder ved forbrugerkøb, og ikke ved handler du indgår som erhvervsdrivende. Du kan ikke påkalde dig fortrydelsesret i denne situation.
Hvis du ikke ønsker et fortsat samarbejde er jeg villig til at vi finder en aftale hvor du godtgør den tid jeg har brugt på projektet indtil videre.
Så vidt jeg forstår er 080dk ikke erhvervsdrivende i den forstand, så jeg gætter på at han er studerende eller lignende. Den primære faktor for at få gratis retshjælp er en årsindkomst under 242.000 hvis man er ugift. Retshjælpen er kun mundtlig, men man får spurgt en jurist om hvad vedkommende synes. Dernæst kan de hjælpe med at udforme en ansøgning om fri process som så ryger til statsamtet.
Måske. Jeg ved ikke hvornår en erhvervsdrivende er en erhvervsdrivende hos retshjælpen. Det koster ikke noget at ringe og spørge, og under alle omstændigheder kunne man være heldig at få fat i en jurist som sidder og keder sig og tilfældigvis interesserer sig lidt for erhvervsret. =)
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.