Avatar billede csharpkoderen Nybegynder
07. april 2006 - 17:18 Der er 4 kommentarer

Import af tekst fra DOS til Windows

Hey,

Jeg har liv i en ældre PC, hvor jeg skriver tekster i ældre DOS-baserede tekst-editorer. Tegnsæt er her sat til 865, og ÆØÅ fungerer fint når man bliver i DOS.

Nu vil jeg så gerne importere tekster til windows, for layout m.v. i windows-baserede programmer.

Ved indlæsningen i windows-baserede programmer på den samme PC, og på andre PC'ere, indlæses ÆØÅ imidlertid ikke korrekt, men er "junktegn".

Jeg har forsøgt alt fra de forskellige muligheder i wordpad (åben msdos-tekst-dokument) og meget andet, men uden at få indlæsningen til at være perfekt.

Jeg vil gerne have at standardprogrammerne/OS håndterer dette ved opsætning, i stedet for at jeg skal til at køre en lille konverteringsutil hver gang...

Ideer meget velkomne :-)
Avatar billede chicony Nybegynder
07. april 2006 - 17:38 #1
Har du prøvet at åbne teksten i windows "DOS-Prompt" kør -> cmd.exe?
evt. skriv "more filnavn.filtype" eller åbne det dos-baserede tekst-editor på i dos-prompten?
Avatar billede csharpkoderen Nybegynder
07. april 2006 - 19:22 #2
Det skyldes forskel i ASCII-værdien af tegnene under henholdsvis DOS og windows. Der skal derfor ske en konvertering af ASCII-værdier mellem de to miljøer, eller de skal indstilles til at anvende samme ASCII-værdi.
Avatar billede jacobschmidt Nybegynder
25. april 2006 - 20:27 #3
hent Textpad fra www.textpad.com det er nonsens godt til den slags :-) Smid det derefter over i word m.v.
25. april 2006 - 20:32 #4
... jeg ville også have peget på http://www.textpad.com/download/index.html - den ka' nemlig læse/konvertere/skriv alverdens tekstformater i "uendelig" størrelse. Bruges den selv som alternativ til NOTEPAD.

Men da <csharpkoderen> skriver " ...i stedet for at jeg skal til at køre en lille konverteringsutil hver gang..." - sååå...
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester