Avatar billede freehelp Praktikant
13. december 2004 - 17:30 Der er 39 kommentarer og
3 løsninger

Nytårs opskrifter

Ja, så er jeg her igen, med mine evindelige opskriftes forslag :)

Jeg havde sådan set fundet det jeg skulle have, men vi fandt ud af det var for ulækkert :-D

Det handler om en super lækker forret til nytår!

Det skal ikke være traditionelt, men gerne særpræget.

Har smagt

Østers
Snegle
Reje cocktail m.m
Frøer
Muslinger

Opskriften må gerne være advanceret, og prisen er ikke et problem.

Forslag modtages meget gerne, for er ved at være tom for ideer selv :-)
Avatar billede bredker Nybegynder
13. december 2004 - 18:10 #1
kan du ikke bruge noget af de forslag du fik sidste år
så vidt jeg husker var der både fårehjerne og torskeøjne
det er da spesielt
Avatar billede freehelp Praktikant
13. december 2004 - 18:21 #2
yrk!! nej tak :-D
Avatar billede bredker Nybegynder
13. december 2004 - 18:46 #3
du bad om noget særpræget , det er det da *G*
Avatar billede freehelp Praktikant
13. december 2004 - 18:47 #4
Har du ikke en hund tilovers *GH*
Avatar billede bredker Nybegynder
13. december 2004 - 18:50 #5
det kan jeg faktish nemt skaffe
Avatar billede fromsej Praktikant
13. december 2004 - 18:51 #6
FYLDT KAMEL
1 Middelstor kamel
1 Stort lam
20 Høns
60 Æg
12 Kilo ris
2 Kilo pinjekerner
2 Kilo mandler
1 Kilo Pistacienødder
1 Kilo Sort peber
salt efter behov, 3-4 kilo
Samt masser af vand
Flå kamelen (det er et mareridt, at få skindet forbi puklen), lammet og hønsene. Tag indmaden ud og tør sveden af panden. Kog lammet, hønsene og risene. Rist pinjekernerne, mandler og pistacienødder til de er gyldne. Bland nødderne i risen. Kog æggene til de er hårdkogte og fjern skallen. Fyld de kogte høns med hårdkogte æg og ris. Fyld det kogte lam med de fyldte høns og ris. Fyld kamelen med lammet og ris. Kog kamelen i en jordgryde fyldt med hvidglødende kul. Kamelen er klar når den er mørkebrun. Læg de resterende ris på et stort (dette kan ikke understreges nok) fad og placer kamelen på fadet. Dekorer med hårdkogte æg og nødder og inviter 100 af din nærmeste familie og venner.

Der kan findes flere eksotiske opskrifter her:
http://www.arkaisk.dk/kogebog3.htm
Homo Sapiens i jordovn kan især anbefales til jyder, de bor alligevel i jordhuler, så ovnen er forberedt.*GMH*
Avatar billede popsy Novice
13. december 2004 - 18:51 #7
Jamen for pokker, nu stopper i med de hunde! Bredkers hunde-central er kun leveringsdygtig i kæledyr, de er sq ikke beregnet til nytårsmenuen :D
Avatar billede freehelp Praktikant
13. december 2004 - 18:53 #8
LOL

Det var dog det klammeste Søren!!!

Henrik> Har ellers hørt indbagt gadekryds skulle være mums :-)
Avatar billede popsy Novice
13. december 2004 - 18:54 #9
Tågehoveder :D
Avatar billede bredker Nybegynder
13. december 2004 - 18:54 #10
her er den så
skal den være brun eller sort
han eller hun

 
  HUND I KARRY
Næste gang Fido har tygget på dine sko så prøv denne ret!

Denne ret synes, at være på sin plads i en politisk ukorrekt kogebog i disse tider hvor man fra parnasset dagligt proklamerer at store dele af den danske befolkning er i besiddelse af en indre svinehund, en hunderace der angiveligt ikke går så godt i spænd med de på parnasset så udbredte Pavelovs hunde. Der er således hunde nok i det dansk retoriske danske landskab til, at en enkelt eller to kan havne i kødgryden uden, at nogen vil savne dem.

500 gr. Hund skåret i tern... husk at fjerne loppehalsbåndet
1 dl. Kokosfløde
5 dl. Kokosmælk
3 Spiseske våd karry
5 Kardemommefrø, ristede
1 Stang kanel
2 Kartofler, skrællede og skåret i tern
1 Spiseske usaltede jordnødder
3 Laurbærblade
3 Spiseske nuac man
3 Spiseske palmesukker hakket
3 Spiseske tamarindsaft
Sauter karrypasta og kokosfløde i 5 minutter. Tilsæt kødet og steg i 8-10 minutter. Tilsæt kokosmælken, lad det komme i kog og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne og kog videre til kødet er mørt.
Avatar billede freehelp Praktikant
13. december 2004 - 18:56 #11
Damn det lyder klamt! :-D

Som jeg lige har sagt til Søren på msn, så har jeg en drommedar, men hende vil jeg ikke af med til en nytårsmenu...
Avatar billede bredker Nybegynder
13. december 2004 - 18:58 #12
så er hundehvalpene da ideelt
Avatar billede a1a1 Novice
13. december 2004 - 19:20 #13
hvad med "forgress" ?
(gåselever fra tvangsfodret gås)

;o)
Avatar billede freehelp Praktikant
13. december 2004 - 19:22 #14
Svært ord det foie gras *G*

Synes det er lidt kedeligt :-)
Avatar billede a1a1 Novice
13. december 2004 - 21:00 #15
tja, eller klamt alt efter smag :o)
Avatar billede jernrosen Nybegynder
14. december 2004 - 10:09 #16
Friturestegte Kakkerlakker - Fårekyllinger - Regnorm - Maddiker.
Kan købes rå til en forholdsvis billig pris i din nærmeste fisker-shop.
Eventuelt server dem i en let ruccola-salat med en mild dressing.
Avatar billede freehelp Praktikant
14. december 2004 - 10:24 #17
Ellers tak
Avatar billede phuc69 Juniormester
14. december 2004 - 11:47 #18
Denne er ikke dyr klam eller andet, men nem
Ristet ciabatta
Rukula salat
Røget Hellefisk eller laks
Lidt frisk revet Parmasan (brug en kartoffeskræller, dette giver fine)
Lidt frisk citron saft
Avatar billede phuc69 Juniormester
14. december 2004 - 11:48 #19
UPS
Parmasan kartoffelskræller, dette giver fine skræller
Avatar billede freehelp Praktikant
14. december 2004 - 11:53 #20
Godt forslag :-)
Avatar billede phuc69 Juniormester
14. december 2004 - 12:01 #21
Der kan evt supleres med Advokado stykker
Avatar billede NanoQ Nybegynder
14. december 2004 - 14:18 #22
En god stærk karrysuppe med røgede kammuslinger... meget bedre fåes det ikke.
Avatar billede freehelp Praktikant
14. december 2004 - 14:22 #23
uhmm havde faktisk tidligere overvejet kammuslinger, men har svedt det ud igen.

NQ> Er det en privat opskrift eller?

Du plejer også at være god for at øl forslag?
Avatar billede htmlkongen Novice
19. december 2004 - 00:27 #24
13/12-2004 18:51:26 >> LOL!

Hvad med en spansk ret der hedder Gambas Pil Pil ? MEGET stærk hvidløgssuppe (Ikke chilli) med store rejer i. Meget speciel og lækker.

Ellers kunne man lave asparges med stærk skimmelost til, med (frisk) persille og så helt. Bare et lille stykke. I smør evt. Det lyder mærkeligt - men det er super lækkert. Og det er anderledes :o)

Ellers er der inspiration her: http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/kategori/forret.htm
Avatar billede freehelp Praktikant
19. december 2004 - 10:10 #25
19/12-2004 00:27:23 --> Lyder ikke dårligt!

Har du opskriften
Avatar billede htmlkongen Novice
19. december 2004 - 22:39 #26
Hehe hvilken en af dem? Hmm. Ikke på nettet så skal jeg lige ned i køkkenet :o) Smider den op snart :o)
Avatar billede freehelp Praktikant
20. december 2004 - 08:32 #27
Sådan set begge :-)
Avatar billede htmlkongen Novice
20. december 2004 - 13:37 #28
Gambas Pil Pil:

4 personer

Snit 3 store løg (Hvide) fint
Steg dem i en gryde hvor der er olie (Ikke margarine!)
Snit 2 LØG hvidløg - put dem i
Put 1 liter vand i og en ca 4 spiseskeer olie (!)
Så skal det op at stød-koge.
Så skal der en god hvidvin i - Altså ikke en hel :) - men et stort glas
Det må ikke "voldkoge" men bare lige være på 97 grader.
Og det skal det i ca 20 minutter så putter du STORE rejer i ca 2 min før servering (ellers bliver de bløde og trælse)

:) - og det samger sku godt!! Prøv at få det i Spanien hvis du kommer derned. Pil Pil betyder rejer for iøvrigt.

Nummer 2:

Den er meget på slum:

Asparges steges meget mildt i olie på pande. Skal bare lige være "bløde" op - tilsæt evt. chili.

Skimmelosten (stærk) skal "pakkes ind" i persille - altså der skal meget på. - så skal den på panden også sammen med helten. Serveres på tallerken med noget ribsgele til hvis du endelig vil ud at prøve det speciele. "pointen" i den her ret er at det er lidt "smagsforvirrende" - og det gir en utrolig smag nogengange :)

Det var dem :O) - godt nytår - skal du også ha opskriften på nogle bomber? DET GAZ SØMAND! :D
Avatar billede freehelp Praktikant
20. december 2004 - 13:42 #29
helten??
Avatar billede popsy Novice
20. december 2004 - 14:02 #30
En helt er en fisk Lars :)
Avatar billede popsy Novice
20. december 2004 - 14:03 #31
Avatar billede freehelp Praktikant
20. december 2004 - 14:04 #32
Popsy>Øhh det ved jeg, men forstod ikke "helt" *G* hvor den kom ind i billedet :-)

htmlkongen
19/12-2004 00:27:23
Avatar billede popsy Novice
20. december 2004 - 14:10 #33
<<Ellers kunne man lave asparges med stærk skimmelost til, med (frisk) persille og så _helt_. Bare et lille stykke.>>
Avatar billede htmlkongen Novice
20. december 2004 - 14:11 #34
:)
Avatar billede freehelp Praktikant
20. december 2004 - 14:14 #35
Snorksover undskyld

"Helt" okay ret :D
Avatar billede freehelp Praktikant
20. december 2004 - 14:20 #36
Smid et svar htmlkongen

Tak for indsats til alle
Avatar billede htmlkongen Novice
20. december 2004 - 14:25 #37
Fed fisk - men MEGET lækker :O)
Avatar billede htmlkongen Novice
20. december 2004 - 14:55 #38
(og vil gerne høre respons engang i det nye år :o)
Avatar billede freehelp Praktikant
20. december 2004 - 18:35 #39
Jeg takker for interessen.

Glædelig jul og godt nytår til folk :-)

Deler mellem jer hvis det er ok
Avatar billede htmlkongen Novice
20. december 2004 - 19:13 #40
Ja da ;D
Avatar billede htmlkongen Novice
08. januar 2005 - 19:04 #41
Var det ikke en lækker opskrift? :) Har været min yndlings i mange år
Avatar billede freehelp Praktikant
09. januar 2005 - 09:23 #42
Tje - det endte med noget andet.

Vi fik kammuslinger til forret med tilbehør, og til hovedret fik vi kalvetournedos, som der var skåret en lomme i. Deri kom der et duebryst, og så viklede vi et stykke seranoskinke omkring. Dertil fik vi så noget godt selvfølgelig..

Tak for input
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester