03. december 2004 - 14:39Der er
22 kommentarer og 1 løsning
Netværksforbindelse mellem XP og Windows 2000 pro
Hej eksperter!
Jeg kan ikke få min stationære PC (win 2000 pro) til at få tilladelse til at gå ind på min laptop (XP home)selv om den godt kan finde den, kommer der en besked at den ikke er tilgængelig - adgang nægtet. Jeg mener at have fulgt alle instrukser på opsætningen (wintip.dk), og forbindelsen virker den anden vej - fra laptop til PC. Hvad kan det være der blokerer adgangen til min laptop? Venlig hilsen Bivins
Bjuhl, nu ligger problemet jo ikke i at maskinerne ikke kan finde hinanden så enten benytter de andre protokoller end tcp/ip som tildeles af routeren, eller også tildeler routeren lokale addresser netop i samme segment. (normalt)
Der er 3 måder du kan få adgang til din xp masiner på.. jeg tager for givet at du har lavet et share.
Måde 1 er at du aktiverer gæste kontoen på din xp og tildeler gæstekontoen de rettigheder til det share du ønsker win2000 maskinen adgang til.
Måde 2 er at du opretter den samme bruger (navn og password) du har på din windows 2000 maskine under brugere på din xp maskine, og så tildeler denne bruger rettigheder på det share du deler.
Måde 3 er du benytter det administrative share på din xp maskine eks hvis du skal have adgang til dit c drev så klares det ved \\dinxpmaskinesnavn\c$ og så bruger du administrator kontoen på din xp med det tilhørende password.
Prøv at gå ind under din brugerkonto i kontrol panel på din win2000 maskine, og slet alle gemte password. Prøv derefter at connecte igen. Nu skulle du så gerne blive promptet med et login. Her angiver du et gyldig bruger/pass fra din Xp maskine.
Har du opgraderet til SP2 på din Laptop. Så skal du lige åbne for fil/printerdeling i firewallen. Den bliver nemlig tit spærret automatisk ved installation.
Så ville jeg ikke skrive at alt er prøvet af det er skrevet. Hjemme netværk på XP er også sat op, det slutter med at spørge om man vil lave en diskette til den anden maskine, problemet er bare at disketten ikke virker når styresystemet er windows 2000 (virkeligt smart af Microsoft).
Drop det diskette pjat. Hvis de er i samme IP segment (undermaske) og er i samme workgroup. Så skal det virke. De skal i hvert fald kunne se hinanden. Adgang til shares er derefter en helt anden historie.
Prøv evt. at glemme internettet og give dem en fast IP. Slet alle andre protokoler end TCP og deaktiver alle firewalls. Sæt dem i samme workgroup. Hvis det ikke virker heller, så er jeg umiddelbart blank.
Jeg har på fornemmelsen at I begynde at glemme hvad jeg oprindeligt skrev. Netværket virker den ene vej - fra xp (laptop), til win 2000 (PC). Win 2000 kan se xp og den arbejdsgruppe jeg har oprettet, men når jeg forsøger at logge på det drev jeg har delt, får jeg meddelelsen at det ikke er tilgængeligt - adgang nægtet.
Det besked vil du også netop få, hvis du på xp har dekativeret gæst. Ved xp home kan du kun køre med enkelt fildeling, og her kan fjernbrugere kun komme ind som gæst
Derfor hjælper det heller ikke noget, at oprette de samme brugere på xp, som du har på 2k. De administrative shares, $c, $admin etc, kan du heller ikke komme ind på
Til ranglen: det er tjekket og gæst er aktiveret, men... :-( Til kenp: Siden du henviser til ser interessant ud, men når jeg følger den vejledning opdager jeg at jeg ikke har det valg der hedder Brug Simpel fildeling, i mappeindstillinger under 'vis'. Jeg kan se på eksemplet at det burde være det sidste valg under 'vis', på min version eksisterer det bare ikke. Kan det have noget med opdatering at gøre. Jeg kører med automatisk opdatering, så derfor er nyeste opdatering installeret.
hvis du læser så findes simpelfildeling ikke på Home udgaven det er som stanart aktiveret, og på win2k er der slet ikke så noget så det skal du bare springe op og falde ned på.
blev ikke læst, måtte gøre som jeg skrev i sidste indlæg
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.