Avatar billede henrikkrebs Nybegynder
12. september 2003 - 02:09 Der er 2 kommentarer

Sortering af filers rækkefølge i directory

Jeg ønsker at sortere den fysiske rækkefølge af filer i et directory.

Tilbage i de gamle DOS-dage (og stadig i een DOS-boks) viste kommandoen DIR filer i den rækkefølge de lå, medmindre men specifikt angav /O: parameteren.
I dag er dette i de fleste sammenhænge ret ligegyldigt. De fleste visninger viser filerne sorteret efter navn og i stifinderen kan du nemt angive en anden sortering. Kigger du alligevel efter med DIR-kommandoen finder du dog at filerne ligger ret tilfældigt sorteret.

Men mit problem: Jeg brænder mine fotos ned på en CD (backup og/eller off-line-lager), og min DVD-spiller kan faktisk også bruges til at vise dem. Her vises de dog i den fysiske rækkefølge, som ikke har noget at gøre med den navne-rækkefølge jeg ønsker dem vist i. Hvordan får jeg fysisk sorteret dem i rækkefølge?

Nej - jeg kan ikke bruge VCD-standarden for still-billeder eller et 'dan film som slideshow', for de bruger begge andre filformater end 'fuld original kvalitet', som jeg jo skal bruge (backup og/eller off-line-lager).
Avatar billede fastwrite Nybegynder
12. september 2003 - 02:40 #1
hmm... du skal vel bare have filerne sorteret som 001.jpg 002.jpg og lave en sortering på dette, så den starter med 001 -->. Hvilket CDbrænder program bruger du?

Hvis du mangler et program til at rename det, kan jeg anbefale programmet over alle programmer TOTAL COMMANDER!! www.ghisler.com - fremragende stykke tool.
Avatar billede henrikkrebs Nybegynder
12. september 2003 - 10:17 #2
Yes - filerne hedder allerede noget i retning af 001.jpg 002.jpg .. - de ligger bare ikke i den rækkefølge (selvom fx stifinder viser dem i sorteret rækkefølge, så gør DIR-kommandoen det ikke og vigtigst: Min dvd-spiller heller ikke.)
Rækkefølgen på hard-disken gentager sig på CD'en, uanset om jeg brænder med Roxio Easy CD creator 5 eller direkte med Windoze XP
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester