Avatar billede cht22 Professor
08. juni 2024 - 01:56 Der er 13 kommentarer

Er det muligt at slippe af med SPAM e-mails?

Jeg modtager utrolig mange SPAM e-mails, som dog automatisk ender i SPAM mappen. Det irriterer alligevel at jeg får de e-mails.

Meget af det SPAM er begyndt efter jeg har oprettet mig på dating sider og sider hvor man kan købe bitcoins. Men det er alle mulige forskellige beskeder jeg får, f.eks. at min pakke er tilbageholdt i posten og jeg lige skal indtaste mine oplysninger, selv om jeg ikke venter nogen pakke. Der er en del der omhandler medicin og casino og forskellige konkurrencer som jeg tilsyneladende har vundet. Der kommer ca. 10 til 20 e-mails hver dag.

Mange af beskederne har link til unsubscribe, hvilket jeg har prøvet at klikke på, det ser dog ikke ud til at ændre på antallet af SPAM e-mails.

Kan man henvende sig et sted og anmelde SPAM, ved at kigge på hvilken mailserver de enkelte beskeder er sendt igennem?

Jeg plejer ikke at svare på beskederne, for så vil de sikkert sende mere SPAM.

Det er ikke nok at blokere afsenderen, da det er forskellige afsendere i hver e-mail. Hvad kan jeg gøre?
Avatar billede claes57 Ekspert
08. juni 2024 - 08:01 #1
Dating og bitcoins: du har jo selv aktivt meldt dig til som modtager af spam.
Unsuscribe i disse mails vil bare give flere, da du jo viser, at du læser disse mails.

jeg har selv 3 mailudbydere: yousee (bruges stort set ikke), gmail og en konto hos webhosting.dk
yousee - jeg ser ikke spam der
gmail - der er meget spam, der er nok stort videresalg af mail-adresser blandt internationale svindlere.
webhosting.dk - de har effektive filtre, og det er minimalt, hvad der kommer igennem til mig.

Jeg vil anbefale dig, at du skifter mail-adresse og bruger tid på at informere dem, du skal være i kontakt med (husk mitid, det offentlige, familie osv) - bevar den gamle konto i 3-6 mdr, og følg lige med i, at dine vigtige ikke bruger den længere.
Så har du en nogenlunde spamfri konto, samt en (gamel) du kan bruge til det fis, som er ligegyldigt.
Avatar billede ErikHg Ekspert
08. juni 2024 - 10:57 #2
Jeg er hverken på nogen datingside eller sider hvor man kan købe bitcoins, men jeg modtager så godt som hver dag adskillige spammails der skal forestille at komme fra transportfirmaer som f.eks. GLS, DHL, UPS, FEDEX og PostNord. Det er tydeligt at der er tale om fupmails, da mailadresserne i mange tilfælde ender på com. fr. samt andre der slet ikke passer. Også det at der står "http" og ikke "https" får alarmklokkerne til at ringe, så der ryger adskillelige mails i spammappen hver dag.
Der kommer også mange "gode" påmindelser/advarsler, fra "MaCafee", "Norton" "I-Cloud" med at abonnementet udløber, men at der er f.eks. 80% abonnementsnedsættelse. Dette er jo fuldstændig urealistisk, så de bliver også overført til spammappen - og andre havner der automatisk. Nu har jeg YouSee som udbyder, og daglig går jeg ind på siden og blokerer disse mail, men næste gang, anvender afsenderne bare andre mailadresser. Ulejligheden synes jeg ikke er så overvældende - det vigtigste er at man som modtager ikke åbner eller klikker på diverse links
Avatar billede 220661 Ekspert
08. juni 2024 - 11:11 #3
Tjek jeres mail på haveibeenpwnend siden. Den vil afsløre om mail har været udsat for datalæk.
Jeg bruger selv YouSee og Gmail.
Jeg får Max 5 mails om året der ender i spam.
På Gmail , jeg har haft siden get2net mail skulle betales for, har jeg fået en spam mail på flere år. Så der er dejlig fredeligt på mine  mails. Jeg vil dertil sige jeg bruger udelukkende web mail og bruger ikke klient til at hente dem ned. Om det har indflydelse på hvor meget man får det kan jeg ikke gennemskue.
Avatar billede 220661 Ekspert
08. juni 2024 - 11:12 #4
Og det er mail adresse man skal tjekke.
Avatar billede 220661 Ekspert
08. juni 2024 - 12:29 #5
Modtager du også pop-up på Chrome browser? Hvis du gør skal du i indstillinger og ind under webtilladelser og her finde notifikation et og anmodninger. Disse skal så slettes og anbefaling herfra er at deaktivere disse. Måske det også kan begrænse spam en smule  du får i mail.
Avatar billede cht22 Professor
08. juni 2024 - 14:25 #6
#1 Jeg er ikke meget for at skifte e-mailadresse, da jeg har e-mails liggende jeg gerne vil kunne gå tilbage og finde. Jeg kan trods alt bare lade være med at åbne SPAM mappen.

#5 Nej jeg modtager ikke nogen pop-up i Chrome browser.
Avatar billede ErikHg Ekspert
08. juni 2024 - 15:25 #7
#3 - jeg har været inde på "haveibeenpwnend siden." Efter jeg havde udfyldt feltet med min mailadresse blev der fundet to punkter - et fra 2015 og et fra 2020.
Derefter var jeg inde på trustpilot, og det viser sig at firmaet kun får 2,4 stjerner ud af 5 mulige, hvilket giver en karakter på "under middel" 

https://dk.trustpilot.com/review/haveibeenpwned.com?languages=all

Jeg synes ikke at man får indtryk af, at firmaet er specielt seriøst.
Avatar billede frem-ad Professor
08. juni 2024 - 16:24 #8
På G-mail får jeg 20 spam mail i hver uge. Jeg lader bare hver med at kigge i Spam mappen.
Min Yahoo mail får jeg ikke spam mail i, der har ikke været nogen i år.
Avatar billede nopsen Ekspert
08. juni 2024 - 21:02 #9
jeg vil også fraråde at bruge haveibeenpwnend, har selv prøvet at indtaste fiktive mail adr. for at tjekke troværdigheden og disse samt en helt nyoprettet mail blev meldt som owned. ka absolut ikke anbefales!
Avatar billede ErikHg Ekspert
08. juni 2024 - 21:20 #10
#4 - Det er også mit klare indtryk!
Lyder noget for godt til at være sandt, er det som regel også tilfældet.
Avatar billede 220661 Ekspert
09. juni 2024 - 07:33 #11
Kan godt se at siden ikke har mere end middel karakter på Trustpilot. Værktøjet her er mere end 10 år gammelt, og jeg ved ikke hvor meget det er opdateret siden da. Det er længe siden jeg selv har brugt det. Så måske har det ikke fulgt med tiden som man siger. Der er andre muligheder for at tjekke om mail er lækket. Både Avast og Norton antivirus programmerne har også den mulighed.
Spørgsmålet er jo så blot om man har mere tillid til deres værktøj ;-)
Avatar billede 220661 Ekspert
09. juni 2024 - 07:35 #12
#11 Måske forkert formuleret at det er i antivirus programmet man kan gøre det, men jeg har set ved søgning på problem at både Norton og Avast kan gøre det, og at man indtaster mail adresse og den tjekkes.
Avatar billede cht22 Professor
12. juni 2024 - 15:39 #13
Jeg tænkte mere på om det er muligt at slippe af med SPAM, ved at finde ejeren af mailserverne på whois.com og derefter anmelde til abuse emailadressen.

Mange af beskederne ser ud til at blive sendt af samme personer, dog igennem forskellige mailserverne. Så er der nogen der kan fortælle om det nytter noget at anmelde. Det kunne være rart hvis samme person ikke får mulighed for at oprette nye mailservere på samme webhotel?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester