Avatar billede Oscar.Skov Mester
10. februar 2019 - 19:02 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Forskellen mellem købt og "Let's Encrypt DV-certifikat"

Hej alle
Jeg har lavet en hjemmeside, og har aktiveret et "Let's Encrypt DV-certifikat" gennem Unoeuro. Det er gratis, men kan se at man også kan købe et.

Hvad er forskellen?

Mvh
Oscar
Avatar billede Slater Ekspert
10. februar 2019 - 19:42 #1
Forskellen er at LetsEncrypt er nyt, og de ikke stiller nogen garanti for oppetid og service.

Der kan også teoretisk være en forskel på hvor mange der anerkender certifikatet - et certifikat er kun brugbart hvis brugerens system (browser/OS/osv) er sat til at anerkende det, men LetsEncrypt er meget bredt anerkendt nu, så det burde ikke være et problem.

På mit forrige arbejde brugte vi betalte certifikater fra COMODO, fordi websiderne havde millioner af besøgende om måneden, og LetsEncrypt som sagt ikke stiller nogen garantier for at det kan klare presset eller er oppe hele tiden. Men for langt de fleste mindre websites er der ingen grund til ikke at tage det gratis fra LetsEncrypt.

Det er dog vel at mærke kun når du snakker DV-certifikater. Andre udbydere tilbyder bredere EV og OV certifikater, som bl.a. kan bruges på flere domæner og subdomæner, hvilket LetsEncrypt ikke tilbyder.
Avatar billede ole_madsen Ekspert
10. februar 2019 - 23:26 #2
LetsEncrypt har kørt en del år - jeg har i hvert fald brugt dem de sidste 2-3 år.

Så vidt jeg ved, er den primære forskel på det gratis og betalte certifikat, at det gratis skal fornyes hver 1-3. måned. Det kan gøre visse tjenester paranoide, da de ikke kan li' at certifikatet pludselig er nyt... - men har du ikke oplevet det som et problem efter et halvt år, får du det næppe heller.
Avatar billede a3-seo.dk Ekspert
12. februar 2019 - 05:19 #3
LetsEncrypt bliver automatisk fornyet, i det mindste ved UnoEuro er det intet problem!

Vil du have en test af dine sider efter indstallering af certifikat, kan jeg anbefale https://www.whynopadlock.com
Avatar billede a3-seo.dk Ekspert
12. februar 2019 - 05:22 #4
Jeg selv har brugt https://letsencrypt.org/ på mange sider, igennem mange år. Har aldrig haft problemer eller skullet opdatere certifikat ....
Avatar billede Slater Ekspert
13. februar 2019 - 13:38 #5
#4: LetsEncrypt har eksisteret i 4 år, så "mange" er måske lidt overdrevet ;) Men ellers enig, jeg har heller ikke oplevet problemer med det siden helt i starten.
Avatar billede a3-seo.dk Ekspert
04. marts 2019 - 10:16 #6
#5 korrekt, LetsEncrypt er ikke gammelt, men i denne branche er alt, over 1 år gammelt.
Det har eksistereret siden 12. april 2016, som et glimrende alternativ til de betalte services og, udviklingsarbejdet er blandt andet støttet af https://letsencrypt.org/sponsors/ og det siger vel lidt om tilliden til certificatet, eller burde gøre det ;-)

Derudover ligger forarbejdet, helt tilbage til 2003 med https://www.abetterinternet.org/, der også står bag mange af de, andre ting vi bruger idag!

Tjek - sider for SSL og HTTPS:
https://www.ssllabs.com/ssltest/
https://sslanalyzer.comodoca.com/
https://www.whynopadlock.com/
Avatar billede supportsiden Professor
19. februar 2022 - 15:53 #7
Når man køber et certifikat følger der som regel en slags forsikring med, samt div. support til installation og Site Seal m.m.Se f.eks. Digicert Secure Site SSL
https://www.digicert.com/tls-ssl/compare-certificates
Så det er ikke fordi man ikke får noget for pengene
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester