Tastatur i miniformat

Et tastatur på stuebordet er næppe et velkomment syn i særligt mange hjem – men Logitechs lille ny kan sagtens gå an. Vi har testet DiNovo Mini.

Tastatur i miniformat

Når man langt om længe har fået overbevist sin bedre halvdel om, at et Windows Media Center lige præcis var det, der manglede for at gøre stuen derhjemme komplet, melder der sig et nyt problem: Tastaturet.

Der skal trække urimeligt meget på tolerancen for at få lov at placere et fuldt tastatur i stuen. Selv et lækkert designet tastatur som Logitech diNovo Edge fylder godt på stuebordet.

Det er til netop denne målgruppe, at Logitech derfor har udviklet et diNovo Mini tastatur. Det er ikke meget større end en velvoksen fjernbetjening og udført i sort plast og aluminium, så det fremstår neutralt, men lækkert.

Desværre bliver øjet snydt. Når man har diNovo Mini imellem hænderne, føles det plastikagtigt og billigt og slet ikke så lækkert i materialevalg, som vi forventede.

Ingen Xbox 360

Vi har til gengæld intet at udsætte på funktionaliteten. Tastaturet tilsluttes uden problemer via Bluetooth og kan derfor også benyttes til PlayStation 3 – der er desværre ikke understøttelse for Xbox 360.

DiNovo Mini er i sagens natur ikke beregnet til tifingersystemet, men man kan nå langt med tommelfingrene alene.

Det er heller ikke meningen, at tastaturet skal benyttes til længere afhandlinger, men blot til at indtaste webadresser, kodeord, svare på Messenger-beskeder og den slags småting.

Lys under tasterne

Logitech har integreret en lille touchpad i tastaturet, som er udmærket til at navigere websider med videre.

Skal man bevæge sig rundt i de mere lineære Windows Media Player menuer, kan man med en lille skydeknap ændre touchpadden til at fungere som piletaster i stedet. Det er godt tænkt.

Tast i mørke

DiNovo Mini spiller godt op imod et mediecenter, helt ned til en detalje som, at der er lys under tasterne, så man kan navigere i mørke.

Tastaturet har et genopladeligt batteri, der kan holde til godt en måneds almindeligt brug – skulle man løbe tør, leverer en ti minutters opladning strøm nok til en dags brug.

Den største mangel ved diNovo Edge er, at det ikke kan styre en eneste af fjernsynets funktioner.

Vi forventer ikke en komplet multifjernbetjening, men de basale funktioner som tænd og sluk, kanalvælger og volumen ville have været rare at have lige ved hånden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere