Hjælp! Mit vandtætte kamera druknede

Det skulle være så smart: Et kombineret digitalkamera og et videokamera som endda er vandtæt. Men Sanyo Xacti CA65 kunne ikke holde tæt i vores test. Derfor går karakteren helt til bunds sammen med det utætte kamera.

Hjælp! Mit vandtætte kamera druknede

Ideen er egentlig ganske fiks. Sanyo har kombineret et digitalkamera og et videokamera i en hybrid lille sag. Altså en slags to-i-en, så du slipper for at fylde kufferten med elektroniske dimser, når du skal på badeferie.

Desuden lover Sanyo, at Xacti CA65 er vandtæt, og kameraet kan gå ned på 1,5 meters dybde, før der bliver problemer. Desværre druknede vores model på 1,2 meter, og det vender vi tilbage til om lidt.

Først kigger vi nærmere på designet, som er noget specielt. Det er lidt ligesom en pistol uden løb, og du holder da også om Xacti CA65 med hele hånden. Den 2,5 tommer store skærm flippes ud, når der skal skydes billeder, og den bruges som søger.

Du kan vælge enten at optage video eller tage almindelige digitalfotos i en opløsning på seks megapixels.

Ramt af dykkersyge

Sanyo Xacti CA65 tager udmærkede billeder, som dog langt fra er fremragende. Farverne står fint, men hvis man zoomer helt ind efterfølgende, kan nogle fotos virke lidt gnidrede.

Det er relativt nemt at betjene kameraet. Hvis du vil skyde billeder i auto-mode, er det bare om at folde skærmen ud – så gør kameraet sig klar – og du trykker på foto-knappen.

Hvis du vil lege med de manuelle indstillinger, skal du ind i menuen, og her kan navigationen godt være lidt bøvlet. Du skal bruge din udstrakte tommelfinger til navigation via et lille hjul, og det er ikke behageligt i særlig lang tid ad gangen.

Videofunktionen sørger for optagelser i en opløsning på 640 gange 480 pixels. I disse HD-tider kan man undre sig over, at kameraet ikke har fået en højere opløsning.

Sanyo Xacti CA65 går til bunds

En af de funktioner, som Sanyo Xacti CA65 praler med, er vandtæthed. Men da det skal stå sin store prøve, går det helt galt for det hybride kamera.

Både videooptagelser og billeder under vandet klarer sig egentlig fint, men da Sanyo Xacti CA65 kommer på land igen, får kameraet dykkersyge.

Vand er kommet ind mellem skærmen og glasset, som skal beskytte den, og det vil ikke ud igen. Ifølge manualen må man ikke bruge hårtørrer eller andre elektriske hjælpemidler til at få vandet ud. Sanyo Xacti CA65 skal skylles i vand og derefter tørres af med en tør klud. Det hjælper ikke.

Efterhånden dræber vandet LCD-skærmen, og den holder op med at virke. Kameraet kan dog stadig tage billeder og optage, men da skærmen ikke længere virker som søger og til at vise menuen, er det lige som at famle i blinde.

Alle genoplivningsforsøg svigter

Selv om kameraet egentlig er en sjov kombination af et videokamera og et digitalkamera, ser vi ikke anden udvej end at lade karakteren for dette kamera gå helt til bunds. Det nytter ikke at reklamere for et vandtæt kamera, som pludselig drukner. Vi har muligvis været uheldige og har fået en defekt model, men det ændrer ikke ved resultatet i denne anmeldelse.

Sanyo Xacti CA65 synker til bunds sammen med karakteren, der ender på 2/6. Den hiver to-tallet hjem, fordi det trods alt stadig virkede, selv om LCD-skærmen blev sat ud af spil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere