24 store flotte tommer fra Viewsonic

Størrelsen gør en forskel, ikke mindst når det kommer til monitorer. Men også opløsningen spiller en vigtig rolle. Vi har derfor set nærmere på Viewsonics 24 tommer VX2435wm-monitor, som har en opløsning på 1.920 x 1.200 pixels.

24 store flotte tommer fra Viewsonic

Pc-brugere har de seneste 26 år prøvet at overbevise sig selv om, at størrelsen ikke betyder alverden.

Sidder du imidlertid nok foran skærmen, så ved du også, at det ikke passer.

Derfor er det herligt, at de fleste skærmproducenter skruer op for størrelserne i disse år.

I første omgang betød det et farvel til de gamle, store CRT-skærme, men også brugere af 17 tommer TFT-skærme burde se sig om efter noget nyt til øjnene.

Den fysiske størrelse af skærmen er imidlertid kun den ene side af historien. For mens et HD-ready 32 tommer kunne være en fristende monitor, så betyder opløsningen på 1.366 x 768 pixels, at der ikke kan rummes mange informationer på skærmen.

Det har ikke den store betydning for tv-signalet, der alligevel fortsat er langt fra HD-kvalitet. Men for pc-brugere er opløsningen langt mere central.

De fleste 22 tommer skærme kører derfor i dag med en opløsning på 1.680 x 1.050 pixels, sådan at den fysisk store skærm reelt også kan indeholde nogle informationer.

Selvom det lyder af meget, så svarer det fortsat kun til, hvad man inden for digitalkameraer ville betegne som 1,76 megapixel.

Derfor er det glædeligt, at Viewsonic med VX2435wm ikke alene bringer 24 tommer ind på markedet, men også at opløsningen nu er oppe på 1.920 x 1.200 pixels, det såkaldte full-HD - og lidt til. Taler vi digitalkameraer betyder springet fra 1.680 x 1.050 til 1.920 x 1.200 pixels altså at hop fra 1,76 til 2,3 megapixel. Og det kan mærkes, når feriebillederne skal ses.

Ekstremt alsidig skærm

Udover den høje opløsning så udmærker VX2435wm sig ved at være ekstremt alsidig. Du kan således slutte HDMI, DVI, S-video, component og composite kilder direkte til skærmen, og således både bruge den som monitor og tv.

Roder du stadig rundt med VGA, så understøttes det også, men en skærm som VX2435wm fortjener nu engang DVI, der er noget skarpere.

De mange indgange gør, at VX2435wm også er en god makker for din harddiskoptager eller din dvd-afspiller. Du skal dog være forberedt på, at selvom VX2435wm har indbyggede højtalere på fronten, så er disse kun marginalt bedre end en pc-højtaler.

Regn derfor kun med at bruge de indbyggede højtalere til diverse systemlyde, mens musik og film bør gå over et rigtigt lydsystem.

Gode farver

Farverne på VX2435wm er gode uden at være så flotte som på for eksempel HP's 22 tommer w2207.

Til gengæld slipper du for den spejleffekt, som normalt følger med de højglanspolerede såkaldte glare-skærme.

Skal vi finde noget negativt at sige om Viewsonic VX2435wm, så er den lidt lang tid om at vågne op fra dvale.

Det er ikke et problem, hvis du blot tænder din maskine om morgenen og slukker om aftenen, men går du mange gange fra din maskine i løbet af dagen kan det være irriterende.

Godt design

Designmæssigt har vi heller ikke noget at udsætte på VX2435wm, der kommer med en sort poleret plasticoverflade.

For at få adgang til tilslutningerne på bagsiden skal bagpladen tages af, hvilket er rimeligt enkelt. Samtidig betyder det, at diverse ledninger er skjult, hvad der hurtigt kan blive populært, hvis pc’en skal stå i rum, hvor ens bedre halvdel opholder sig.

Vi er dog ret ærgerlige over, at Viewsonic har valgt at vise højtalerne på fronten, for lyden ville ikke blive meget ringere, hvis de var skjult bag på skærmen. Samtidig trækker det noget ned, at skærmen kun kan vippes, men ikke højdejusteres.

På trods af de skønhedsfejl ville vi ikke have noget imod, at Viewsonic VX2435wm prydede vores skriveborde. Vi synes dog, at prisen på omkring 5.300 kroner i butikkerne er lidt i overkanten, ikke mindst fordi det er dobbelt så meget som HP's udmærkede 22 tommer monitor kaldet w2207. Den dobbelte pris kommer dog fra de ekstra to tommer, den bedre opløsning på 1.920 x 1.200 pixels og de alsidige tilslutningsmuligheder.

I sidste ende er det derfor op til dig, om de funktioner er den ekstra pris værd, men en ting er sikker: arbejder du med grafik, billeder eller spiller spil, vil den ekstra opløsning næsten være pengene værd.

Husk også PC Worlds stortest af ni 22 tommer TFT-skærme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere