Nu kommer HD-kanalerne

Canal Digital opruster og vil i 2007 tilbyde op mod ti forskellige HD-kanaler. Dermed kommer ens dyrt indkøbte fladsskærms-tv endelig til sin ret.

Indtil nu har det været sparsomt med tv-kanaler, der viser udsendelser i HD (high definition). Det vil Canal Digital dog lave om på, og det skal få seerne til at spærre øjnene op i det kommende år:

- Lige nu forhandler vi med en række udbydere, og vi regner med at tilbyde op mod ti HD-kanaler i løbet af 2007, fortæller Jens B. Arnesen, administrerende direktør for Canal Digital.

Han vil ikke ud med, hvem der forhandles med i øjeblikket, men det drejer sig om kanaler, der viser sport, dokumentarudsendelser og film.

Allerede i dag kan Canal Digitals kunder se kanaler som Discovery HD, underholdningskanalen VOOM HD og filmkanalen Canal+ HD, hvor alle udsendelser er i high definition.

Den gode HD-kvalitet kan retfærdiggøre ens dyrt indkøbte fladsskærms-tv, der netop er designet til at vise krystalklare billeder, hvis tv-signalet tillader det.

En samlet pakke med alle de nye HD-kanaler fra Canal Digital vil koste omkring 89 kroner om måneden.

Sporten sparker gang i HD

Ud over de nye HD-kanaler er der godt nyt for sportsfanatikerne, da TV 2 i samarbejde med Canal Digital er blevet enige om at sende alle 31 fodboldkampe fra EM i 2008 i HD-kvalitet, ligesom det var tilfældet med VM-slutrunden denne sommer.

Og noget kan tyde på, at sommeren 2008 bliver det helt store HD-gennembrud herhjemme. For der sættes OL i gang i den kinesiske hovedstad Beijing, og den gigantiske sportsbegivenhed optages udelukkende i HD.

DR og TV 2 får HD-rettighederne med i købet, når de sender fra de olympiske lege, men da ingen af tv-kanalerne sender i high definition endnu, kan det meget muligt blive Canal Digital, som får lov at vise sportsudøverne i HD.

Netop sportsudsendelser har været med til at drive HD-kanaler frem i udlandet, og Danmark halter langt bagefter lande som USA og Japan, når det gælder udbredelsen af HD. Alene i Japan sendes 80 procent af alle udsendelser i high definition, og i 2011 forventes det, at samtlige programmer er i HD.




IT-JOB

ALD Automotive Danmark A/S

Senior Software Engineer

Netcompany A/S

Network Engineer

Netcompany A/S

IT Consultant

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere