Forvekslet it-ekspert troede han var til jobsamtale

Historien om tv-stationen BBC's forveksling af en it-ekspert og en vildt fremmed mand bliver bedre dag for dag. Manden var ikke taxachauffør som først antaget – han troede, han var til jobsamtale under et direkte tv-interview.

Hvordan kunne det gå til, at en it-ekspert blev forvekslet med en vildt fremmed mand, som blev sendt ind i en direkte tv-udsendelse på BBC og udspurgt om en retssag mod Apple?

Det spørgsmål er der nok mange, der har stillet sig selv – ikke mindst medarbejderne hos BBC.

Tidligere har vi fortalt historien om den tilfældige taxachauffør, der pludselig sad midt i et tv-studie, mens den rigtige it-ekspert Guy Kewney sad og ventede udenfor.

Nu er det kommet frem, at den tilfældige mand slet ikke var nogen taxachauffør som først antaget. Det har vist sig, at han i virkeligheden var på BBC, fordi han søgte et job som programmør.

Med til historien hører, at han hedder Guy Goma, altså samme fornavn som den it-ekspert, der oprindeligt skulle have været i studiet. En anden årsag til forvekslingen kan være, at Guy Goma stammer fra Congo og ikke er fuldt ud fortrolig med engelsk. De seneste fire år har han boet i London og forsøgt at tilegne sig sproget.

Ifølge Timesonline.co.uk blev Guy Goma hentet i receptionen hos BBC af en stresset tv-medarbejder, der fik bekræftet, at han var "Guy" – hvilket han jo egentlig også er. I hastigt tempo ledte han Guy Goma hen til et lokale, hvor den noget overraskede jobansøger fik pudret næsen. Han troede, at det hele var en del af jobsamtalen.

Da han pludselig sad i den varme stol og opdagede, at det var en direkte tv-udsendelse, forsøgte han at svare på spørgsmålene, så godt han kunne.

Det er uklart om, Guy Goma fik det job, som han egentlig kom efter.

Men en ting kan Guy Goma være sikker på, og det er, at han allerede er blevet et kultfænomen på nettet. It-websiden TheInquirer.net har blandt andet tilbudt ham et job som gæsteskribent efter hans direkte tv-optræden – som han egentlig troede var en jobsamtale.

Det mærkværdige tv-interview kan ses her eller her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere