Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Google protesterer over den nye Explorer 7

Den nye Windows Internet Explorer 7 har indbygget et søgefelt, hvor MSN Search er standardsøgemaskine. Det vil Google gøre alt for at få ændret.

Med et potentielt annoncemarked på omkring 60 milliarder kroner er Google ikke interesseret i, at den nye Windows Internet Explorer 7 som standard leveres med MSN Search i søgefeltet.

Google har klaget via lobbyister til både det amerikanske justitsministerium og EU for at få stoppet, at søgefeltet leveres med MSN Search.

Google mener, ifølge New York Times, at brugerne selv skal bestemme, hvilken søgemaskine de ønsker at benytte, og at Microsoft udnytter en monopol-situation til at snuppe webtraffik og dermed annoncekroner fra konkurrenterne.

Vi har dog testet den nye Explorer og finder det dog ret nemt at ændre søgemaskine fra MSN. Det tager få sekunder.

I øvrigt har Firefox samme søgefelt øverst til højre, men her er det Google, der er standardsøgemaskinen. Det har dog endnu ikke givet MSN Search anledning til at klage over Googles dominans hos Firefox-brugere.

Google oplyser, at mellem 30 til 50 procent af brugerens søgninger foregår via søgefeltet i browseren, og selskapet bruger derfor store summer på at sikre, at deres søgemaskine er tilgængelig i alle browsere.

I løbet af det seneste halve år har Google virkelig gået efter MSN Search. I december købte Google 5 procent af aktierne i America Online, AOL, for seks milliarder kroner for at være den foretrukne søgemaskine på AOL. Og for nylig omtalte vi, at Google betaler en dollar hver gang Googlepack - Firefox med Google-værktøjslinjen - bliver downloadet.

Windows Internet Explorer 7 kan downloades i en engelsk beta 2 version her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere