Røde ører hos Eurotrust efter fejl

Det Nasdaq-noterede danske IT-sikkerhedsfirma Eurotrust har ved en fejl sendt 278 fejlbehæftede mails ud til vinderne af en sikkerheds-konkurrence, som selskabet har udskrevet. De mange mails indeholder foruden en lykønskning også passwords til aktivering af samtlige vinderes firewalls.

Et markedsførings-fremstød fra IT-sikkerhedsfirmaet Eurotrust med tilbud om gratis sikkerhedstjek af virksomheders IT-sikkerhed er endt med at ramme selskabet i nakken som en boomerang.

Eurotrust gør opmærksom på sit sikkerhedstjek med et stort banner på selskabets forside ? og inde på en underside lover firmaet, at de 100 første deltagere modtager et sikkerhedsprogram fra softwareselskabet Norman.

I sidste uge modtog de, der havde fået foretaget sådan et tjek, en mail med lykønskning for den nye gratis firewall ? og et kodeord, der kan aktivere download af sikkerhedsprogrammet. Imidlertid fulgte der i flere mails også kopier af mails til andre deltagere ? med navne og deres kodeord.

Som en deltager, produktansvarlig Jonas Daugaard fra Cube Marketing i Horsens, bemærker over for Computerworld Online:

Pudsigt

- Jeg synes, at det er pudsigt, at det er en sikkerhedsvirksomhed ? som er partner med Verisign - der laver brøleren-of-the-day.

Hos Eurotrust beklager salgsdirektør Rupert Strauss sagen.

- Der er tale om en programmerings-fejl. Vi synes ikke, at det er morsomt, men mennesker laver fejl ind imellem, siger han.

Rupert Strauss oplyser, at man straks efter at fejlen blev opdaget standsede udsendelsen af mails til deltagerne i sikkerhedskonkurrencen. Herefter blev der udsendt en ny mail med en beklagelse og en ny kode til aktivering af produktet.

Eurotrusts salgsdirektør understreger, at der er tale om en begrænset fejl, der ikke på nogen måde udgør en sikkerhedsrisiko.

- Fejlen er ikke større, end at man kan rette op på det, og det har vi også gjort. Men det ser selvfølgelig ikke godt ud overfor vores kunder, erkender han.

Ifølge Eurotrusts hjemmeside var det oprindeligt planen, at de 100 første deltagere i sikkerhedstesten skulle have en gratis firewall til en værdi af 1095 kroner som belønning.

Gratis firewall til alle

Den fejlbehæftede mail med beskeden til vinderne var sendt ud til 278 personer, og Rupert Strauss oplyser, at Eurotrust nu har besluttet at give samtlige mere end 500 deltagere i konkurrencen en gratis firewall.

Ifølge Eurotrust en udskrivning på alt i alt en halv million kroner på papiret.

- Det gør vi på grund af den store respons, og fordi Eurotrust gerne vil gøre opmærksom på, at sikkerheden halter i mange firmaer, forklarer Strauss.

Rupert Strauss kan ikke oplyse om den gratis firewall på et tidspunkt kommer til at koste penge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere