Den lille browser der kunne

Fremragende lille browser, og prisen gør den bestemt ikke ringere.

Noget af det første, man lægger mærke til ved Firefox browseren, er hvor hurtig den føles i forhold til Internet Explorer.

Ikke forstået på den måde, at internetforbindelsen lige pludselig kan hente websider hurtigere, men når browseren skal startes, eller man skal hoppe rundt mellem flere browser vinduer, så får man klart en følelse af, at Firefox er langt mindre tung at danse med.

Faktisk fylder filen, der skal installeres, også kun knap fem megabyte, men alligevel er der tale om en browser, de fleste uden problemer ville kunne bruge fast, og aldrig komme til at mangle noget alligevel.

Er man allerede bruger af Internet Explorer, bliver man taget i hånden under installationen, og programmet sørger for helt automatisk at importere alle de websteder, man har gemt under Foretrukne og sågar også de senest besøgte websteder, der ligger gemt under adresselinjen.

Selv cookies bliver hentet over, samt naturligvis de steder, hvor man bruger kodeord for at logge sig på, så man slipper for at skulle taste dem ind igen. Det er så nemt at skifte til Firefox, at man bogstaveligt talt er oppe at køre på to minutter – og vel at mærke uden selv at skulle gøre andet et at foretage et par enkelte klik med musen.

Firefox har en lang række faciliteter indbygget, som man skal installere ekstra i Internet Explorer. En af dem er en indbygget Google søgebar, så man hele tiden har Google lige ved hånden. En anden rar ting er, at browseren har pop up blokering, så man slipper for at bruge sin tid på at lukke reklamevinduer.

Tab browsing er en anden facilitet, som man har svært ved at forstå, at man har kunnet klare den daglige surfen uden, når man først har vænnet sig til den. I stedet for at åbne en helt ny browser, kan man få åbnet et nyt vindue i samme browser, hvilket både er med til at holde brugen af hukommelse nede og gør det langt mere overskueligt at have mange forskellige websteder åbne på samme tid. Det nye vindue får så sit eget faneblad i browseren, så man hurtigt kan skifte.

Et af argumenterne for at bruge Firefox er alle de sårbarheder, som hele tiden bliver fundet i Microsofts software. Ved at skære ned på Microsoft produkterne kan man således også forhåbentlig skære ned på antallet af sårbarheder.

Desværre er det ikke alle websteder, der understøtter Firefox browseren. Blandt dem, som ikke vil lege med markedets andenstørste browser, er netbankerne hos Nordea og Den Danske Bank.

Det fjerner jo en del af “sikkerheds argumentet” for at skifte browser, hvis man alligevel ikke kan bruge sin netbank med Firefox og derfor er tvunget til at have Internet Explorer installeret.

Der kan også være problemer med andre websteder, som typisk ikke understøtter alle standarderne lige godt, men det er efterhånden ved at være i småtingsafdelingen. De fleste har heldigvis fået øjnene op for, at der er rigtig gode alternativer til Microsofts browser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere