Artikel top billede

Den ultimative sikkerhedsguide til Windows 7: Del 1

Læs hvordan du får mest ud af de største sikkerhedsforbedringer i Windows 7.

Computerworld News Service: Windows 7 er blevet varmt modtaget, også af erhvervslivet, med det resultat, at mange it-administratorer nu kæmper med den nye platforms sikkerhedsfunktioner.

Ud over ændringer i Kontrol af brugerkonti (UAC), BitLocker og andre funktioner fra Windows Vista, så introducerer Windows 7 en række nye sikkerhedsfunktioner, som er brugbare i erhvervslivet.

Windows 7 er forbedret i forhold til Vista med eksempelvis en UAC-funktion, der er væsentligt venligere indstillet, en mulighed for at kryptere flytbare medier og harddiske, bredere understøttelse af stærk kryptering, problemfri og sikker fjernadgang og sofistikeret beskyttelse mod malware, såsom trojanere med AppLocker.

Sådan bruger du det bedst

Vi gennemgår i de næste dage disse og andre væsentlige sikkerhedsforbedringer i Windows 7 og anbefaler, hvordan man bedst konfigurerer og bruger dem.

Der vil i det følgende i særlig grad blive fokuseret på den nye funktion til applika­tionskontrol, AppLocker, som kan vise sig at blive en Windows-centreret it-afdelings mest praktiske og økonomiske måde at bekæmpe trojanere, der udnytter såkaldt social engineering på.

Windows 7 har bogstaveligt talt hundredvis af sikkerhedsændringer og -tilføjelser - langt flere, end hvad der er plads til at komme ind på i disse artikler.

Selvom denne guide har fokus på de funktioner, som de fleste organisationer vil være interesseret i, så hold for øje, at der sikkert også er andre funktioner, der har fortjent din opmærksomhed.

Som nogle få af de større, der ikke er blevet plads til i denne guide, kan nævnes den indbyggede understøttelse af chipkort og biometrisk genkendelse, muligheden for at gennemtvinge brug af Kerberos med funktionen Restrict NTLM samt understøttelse af de nye standarder DNSSec, der i stigende grad bliver nødvendige for at forhindre DNS-angreb.

Derudover kan fremhæves en funktion ved navn Extended Protection for Authentication, som forhindrer mange sofistikerede man-in-the-middle-angreb, der ellers kan ramme nogle af vores mest pålidelige sikkerhedsprotokoller som eksempelvis SSL og TLS.

Kontrol af brugerkonti

User Account Control (UAC) er en funktion, der blev introduceret i Windows Vista, og som mange elsker at hade.

Den er i Windows 7 blevet væsentligt forbedret, så den både er mindre forstyrrende og bedre til at skelne mellem legitime og potentielt skadelige handlinger.

Her er det vigtigt at bemærke, at selvom UAC leverer en efterspurgt mekanisme, der kan forhindre misbrug af administratorrettigheder, så kan den altså godt omgås.

Hvis du har brug for en høj grad af sikkerhed, bør dine brugere ikke logge på med en brugerkonto med flere rettigheder end, hvad der er behov for.

Dit domænemiljø bør altid være sat til det højeste og mest sikre niveau i indstillingerne for Kontrol af brugerkonti ("Giv altid besked"). Hvis det ikke allerede er det, så indstil det med det samme.

På den måde vil brugerne blive bedt om at angive deres kodeord, hvis de udfører administrative handlinger. Ligegyldig hvad, bør UAC være slået til.

Læs om BitLocker-drevkryptering og nem kryptering af sidefilen i Del 2 i morgen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere