Artikel top billede

Folketinget er blevet misinformeret om kæmpe besparelse på åben kontorpakke, siger OSL-formand Morten Kjærsgaard.

OSL: Folketinget misinformeret om millionbesparelse

Politiet kan spare et trecifret millionbeløb ved at skifte deres officepakke fra lukket til åben kode, men den oplysning er blevet "glemt" i redegørelsen, lyder det fra OSL.

Politiet kan spare 100 millioner kroner ved at omlægge fra Microsoft Office til en open source-pakke.

Sådan lyder en af konklusionerne i McKinsey-rapporten Budgetanalyse af politiet 2009-2010, som er blevet bestilt af Folketinget.

Et skift til OpenOffice eller Star Office vil ifølge McKinsey give en besparelse på godt 100 millioner kroner frem til 2017.

McKinsey har også analyseret på skifteomkostningerne, og de vurderes til at være på mellem to og syv en halv millioner kroner.

De mange penge, der kunne spares, bliver bare ikke nævnt i den rapport, som det nedsatte udvalg har leveret til Folketinget.

Misinformation

Det får nu Morten Kjærsgaard, som er formand for open source-leverandørerne (OSL), til at skrive et brev direkte til finansminister Claus Hjort Frederiksen.

I brevet påpeger Morten Kjærsgaard, at disse anbefalinger ikke indgår i rapporten Et professionelt og veldrevet politi, som er blevet forelagt Folketinget.

Han er så fortørnet, at han siger, at "det nærmer sig misinformation af Folketinget", fordi man "fortier væsentlige oplysninger".

Samtidig stiller han spørgsmålet til ministeren: Hvorfor er vigtige anbefalinger fra McKinsey udeladt i rapporten til Folketinget om et professionelt og veldrevet politi?

Morten Kjærsgaard påpeger desuden overfor Claus Hjort Frederiksen, at "i Sverige har politiet sparet et trecifret millionbeløb ved hjælp af open source, og i Frankrig har politi, told- og skattemyndigheder også sparet flere hundrede millioner kroner på OpenOffice og open source, fremgår det af McKinsey-rapporten, men de oplysninger er udeladt i rapporten til Folketinget."

Læs hele brevet fra OSL til ministeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere