Artikel top billede

Danskeren Lars Rasmussen var på scenen på Googles udviklerkonference for at fortælle om den nyeste udvikling i Google Wave.

Google-bølgen skal bryde igennem til virksomhederne

Virtuel reportage: Alle har nu adgang til Wave. Salesforce og SAP klar med nye produkter med Wave indbygget. Dansk udvikler fortæller om Wave-baseret produkt

Det er et år siden at Wave blev introduceret på Google I/O med en 80 minutters demo af de danske brødre Jens og Lars Rasmussen på scenen.

I år var Lars Rasmussen, Manager for Google Wave, så tilbage på scenen, men denne gang blot omkring syv minutter for at fortælle om en række nye tiltag for Wave-produktet.

Der var presset mange nyheder ind i de syv minutter.

Hidtil har Wave kun været åben for specielt inviterede udviklere, men på Google I/O-udviklerkonferencens første dag meddelte Lars Rasmussen, at alle interesserede nu kan kaste sig ud i den Googleske udviklingsbølge

Google Wave bliver også en del af Google Apps, hvilket betyder, at brugere af en given Google Apps-applikation fra i dag kan anvende Wave.

Indbygges i forretningapplikationer

Google håber blandt andet, at Wave bliver valgt som samarbejdsværktøj eller collaboration produkt i virksomheder.

Til at bryde ind i forretningsverdenen har Google allieret sig med nogle af mastodonterne i forretnings-it.

Salesforce.com indbygger Wave i sit nye samarbejds-software Chatter, og SAP indbygger support for Wave Federation-protokollen i sit nye samarbejdsprodukt Streamwork ligesom Novell også indbygger support for Wave Federation-protokollen i deres samarbejds-software Pulse.

Wave Federation-protokollen gør det muligt at udveksle information - eller waves i Google-terminologi - med andre systemer, der understøtter protokollen.

Nøglekomponenter bliver open source

Google har valgt at gøre nogle af modulerne på Wave-platformen til open source. Eksempel in-browser-editoren som Lars Rasmussen kaldte for en af de sværeste kompneter at udvikle.

Som Computerworld tidligere har beskrevet, var nogle af beta-testerne da også forbeholdne over for Wave-konceptet.

Lars Rasmussen opfordrede da også til, at folk afprøvede den nye version, der nu er tilgængelig for alle.

"Hvis du allerede har prøvet Wave, specielt hvis det var tidligt i preview-forløbet, og du synes, det ikke var helt klart til at få arbejde fra hånden, så er det en god ide at prøve det igen," opfordrede Lars Rasmussen de mange tusinde tilhørere i Moscone-konferencesalen.

Blandt tilhørerne var den danske udvikler Daniel Graversen. Computerworld fik en snak med ham om et Wave-baseret produkt, han promoverer på konferencen.

Dansker promoverer Wave-baseret system

Daniel Graversen har allerede prøvet Wave og han er så begejstret for produktet, at han har udviklet et case management-system, Caseish baseret på Wave.

Han er med på Google I/O, hvor han blandt andet præsenterer sit system på Google IO Developer Sandbox, hvor leverandører kan præsentere deres løsninger baseret på Google-teknologier.

Daniel Graversens Caseish anvender Google Wave Robots og API til at integrere med Wave, AppEngine til at kontrollere robotten og Google Visualization API til at fremvise grafer.

Daniel Graversen har en baggrund som SAP-konsulent, men Caseish har ikke noget med SAP at gøre.

"Oprindeligt var systemet tiltænkt offentlige virksomheder til at få styr på deres sagsbehandling, men nu er det mere rettet mod softwarevirksomheder, der eksempelvis anvender scrum," siger Daniel Graversen.

Produktet er stadig i beta, men Daniel Graversen håber, at have en produktionsklar version efter sommerferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere