Hackere bruger Windows Media Player 10

Snedige hackere har fundet på at bruge DRM-delen af Microsofts Windows Media Player 10 til at installere spyware på pc'er. DRM er Microsofts svar på rettighedsstyring af digital musik og film.

Indhold

Det er lykkedes for hackere at få Windows Media Player 10 til at assistere i hacking af pc'er. Det skriver eWeek.

To nye trojanske heste snyder nemlig brugeren til at tro, at der skal hentes rettigheder ned for at kunne afspille videofiler, men i stedet fyldes pc'en med spyware-programmer.

De to trojanske heste, der har fået navnene Trj/WmvDownloader.A og Trj/WmvDownloader.B, er blevet fundet i videofiler på forskellige P2P-netværk.

Ironisk nok er det Microsofts forsøg på at stoppe piratkopieret musik, som har åbnet for hackerne.

Hackerne benytter sig nemlig af DRM-systemet (Digital Rights Management) i Windows Media Player 10 til at få adgang til pc'en.

DRM, eller rettighedsstyringen, sørger for, at beskyttet musik og film kun kan afspilles på pc'er med en gyldig licens til indholdet.

Når man forsøger at afspille den inficerede fil, afkræver Media Player en gyldig licens, og i de tilfælde, hvor der ikke findes en gyldig licens på pc'en, bliver den hentet fra internettet.

Problemet er bare, at der ikke bliver hentet en licens til at afspille videofilen. I stedet bliver der hentet spyware-programmer ned, som bliver installeret helt uden brugerens viden.

En test viste, at blot et enkelt tryk på ja til at hente licensen ned fra internettet medførte, at en helt ren pc fik installeret ikke mindre end 786 filer, oprettet 58 mapper samt tilføjet 11.915 elementer i registreringsdatabasen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere