Artikel top billede

"Udryd alle analoge processer i kommunikationen med offentlige myndigheder," lyder et af Atea-direktør Peter Trans' budskaber til politikerne. Foto:

Atea-boss slår tonen an: Mod og menneskelighed

Mod og menneskelighed hører til en moderne topchefs kvaliteter, mener guitarspillende Atea-boss, der med sin religiøse overbevisning har en stærk tro på fremtiden.

42-årige Peter Trans spiller guitar til morgensamlingerne i it-virksomheden Atea, hvor han har været administrerende direktør siden 2007.

"Hvordan de modtager det? Hmm, vil godt indrømme at jeg indimellem bliver lidt til grin. Men jeg har det sjovt og jeg betaler for deres opmærksomhed," siger Peter Trans med et grin.

Topchefen forklarer, at hver fredag morgen mødes Atea på alle lokationer og deler gode som dårlige historier.

"Det afsluttes med en sang. Der er 200-250 ved disse samlinger i Ballerup," fortæller han.

Og nu, da vi er ved de måske ikke helt gennemsnitlige kendetegn for direktøren, så lufter han også sløret for, at hans kone er buddhistisk præst, og han selv er buddhist.

Troen på fremtiden er stærk hos Peter Trans.

Hvad er det hårdeste ved at være it-direktør?

"Hårdeste? I en branche, hvor nye muligheder vælter ind hvert kvartal, og hvor kunderne har et ekstremt behov for at implementere disse, er det svært at pege på noget hårdt ved at være it-direktør," siger han.

Peter Trans er superoptimist på it-branchens vegne.

"Jeg ser meget lyst for fremtiden for it-branchen. It er nøglen til at skabe øget produktivitet, uden at det udelukkende sker på bekostning af fritiden og familien," siger han.

Og netop det menneskelige aspekt spiller en afgørende rolle for dagens topledere, mener direktøren for Atea med en omsætning på 4,5 milliarder kroner og omkring 1.000 ansatte.

"Alle ledere skal hver dag stræbe efter at blive endnu bedre ledere og skabe endnu bedre virksomheder."

"Jeg synes, at der er mange gode eksempler på dygtige ledere, og fælles for dem, som jeg har som forbilleder, er, at de grundlæggende er troværdige, "menneskelige" og har masser af mod," siger han.

Dermed ligger han nogenlunde på linje med storinvestoren Ib Kunøe, der ejer Atea. Hans ledelsemotto er "Balls, brains and heart".

"Når du står over for en forretning, skal du have nosser og kunne være barsk, du skal selvfølgelig også altid have hjernen med, og så går det ikke uden hjertet," har Ib Kunøe tidligere sagt.

Ikke for din mors skyld

Budskabet fra Peter Trans til de ansatte, der pønser på en lederkarriere, er:

"Jeg har altid stor respekt for de mennesker, som ønsker at tage et ansvar, men man skal passe på, at ambitionen ikke blot skyldes, at det kunne være rart at fortælle sin mor, at man er blevet leder.

Man skal kigge sig godt og grundigt i spejlet og svare på spørgsmålene: Hvorfor der er nogen, som skal følge mig? Hvad er det præcis, jeg kan tilbyde som leder? Og hvad er jeg parat til at ofre for det?" siger Peter Trans.

Video, mobilitet og virtualisering

Personligt ser Peter Trans lyst på fremtiden i netop Ateas segment af it-branchen på trods af generel økonomisk krisesnak i samfundet.

Og det skyldes tre overordnede trends: Videokonferencer som erstatning for lange rejser. Mobilitet, som muliggør, at arbejdet kan udføres fra alle mulige lokationer. Og endelig personligt valg af værktøjer, som virkeliggøres af virtualisering af klienterne.

"Alt i alt en række nye spændende teknologier, som både giver øget produktivitet og større frihed ved anvendelsen af it infrastrukturen," siger han.

Og det fører ham direkte over i hans budskaber til de danske politikere:.

"Mere bredbånd til alle og udryd alle analoge processer i kommunikationen med offentlige myndigheder," siger han og peger på Skat som eksempel.

Samtidig lufter han afslutningsvis en helt ny idé:

"Etabler "Produktivitetsministeriet" sammensat af blandt andet Beskæftigelsesministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, og flyt fokus på løsningerne til, hvorledes vi kan arbejde smartere frem for hårdere," siger Peter Trans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere