Artikel top billede

Google Android trues af fragmentering

Den hastige vækst for Googles mobilstyresystem, Android, risikerer at fragmentere platformen, konkluderer en analyserapport.

Computerworld News Service: Der var installeret Android på over seks millioner solgte håndsæt sidste år, og i år lyder prognosen fra IMS Research på over 20 millioner solgte håndsæt med Googles mobilstyresystem.

Den hastige udvikling af Android fra version 1.5 til 2.1 har gjort, at der på samme tid er fire forskellige versioner tilgængelige af styresystemet på forskellige apparater. Der kan på denne måde opstå fragmentering, når applikationer, der er skrevet til en bestemt version af et styresystem, ikke er kompatible med andre tilgængelige versioner, skriver IMS Research i en pressemeddelelse.

"Typisk sker opgraderinger af platforme med en meget lavere frekvens, hvilket gør, at der er bedre kontrol over fragmenteringen," siger analytiker fra IMS Research Chris Schreck i et interview.

Fragmentering udgør ifølge IMS Research et problem for udviklerne. Differentiering mellem de forskellige forgreninger af et styresystem, modificering af koden til hver version og at sikre, at brugerne får fat i den rigtige version af en applikation, er uoverkommelige forhindringer for mange udviklere.

Det begrænser derfor det potentielle marked for en applikation, når der er forskellige forgreninger af et styresystem, vurderer IMS Research. Problemet med fragmentering rækker længere end til udviklerne og omfatter også håndsætproducenterne og netværksoperatørerne. Prisen for at vedligeholde et styresystem stiger med hver variant, der skal understøttes.

Skal tøjles

Løsningen er dog muligvis på vej. Den fortsatte modning af Android forventes af IMS Research at nedsætte frekvensen for større opdateringer af platformen. Der er også spekulation, om Google vil adskille softwareopdateringerne fra teleselskaberne, og i stedet gøre brugerne i stand til at opgradere deres håndsæt direkte fra Android Marketplace. Det er dog stadig uklart, hvordan sådanne ændringer vil tøjle fragmenteringen af Android, mener IMS Research.

Et andet tilsyneladende overset problem er, at den Apache-licens, der bruges til at distribuere Android, ikke kræver, at licenstagerne bidrager med eventuelle modifikationer af platformen tilbage til Google. Dette kan være med til at opmuntre til innovation men er samtidig en "opskrift på fragmentering," mener IMS Research.

Selvom IMS Research forventer, at Android fortsat vinder betragtelige markedsandele, vil Google være nødt til at tøjle fragmenteringen for at undgå, at andre styresystemer såsom Symbian eller LiMo-platformen vinder frem som open source-alternativer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere