Artikel top billede

IBM-topchef: Ja, jeg er skyldig i massiv insiderhandel

Tidligere IBM-topchef erklærer sig skyldig i insiderhandel i enormt omfang.

Computerworld News Service: IBM's tidligere serverchef Robert Moffat, har erklæret skyldig i en tiltale for sammensværgelse med hensigt om at begå svindel med værdipapirer i en sag, der er forbundet til en stor skandale om insider-handel.

Du kan læse mere om skandalen her.

Der er planlagt domsafsigelse i sagen 26. juli.

Sammensværgelser kan i USA udløse op til fem års fængsel, mens insider-handel kan give op til 25 års fængsel.

Moffat er den seneste chef i it-branchen, der erklærer sig skyldig i en sag, der involverer ulovlige aktiehandler, der har indbragt millioner af dollars af illegale fortjenester.

10 andre har allerede erklæret sig skyldige i sagen.

De tæller blandt andre Rajiv Goel, der er tidligere investeringsdirektør for Intel. Det kan du læse mere om her.

Moffat erklærede sig skyldig ved den amerikanske distriktsdomstol for det sydlige distrikt i New York.

Han blev arresteret og sigtet i oktober sammen med Goel og tre børsmæglere fra Wall Street inklusive Raj Rajaratnam, der er stifter af Galleon Group, og Danielle Chiesi, der er porteføljemanager hos New Castle Funds.

Chiesi og Rajaratnam har angiveligt udnyttet et netværk af højtstående erhvervsledere og insidere.

De har talt Robert Moffat, der altså blev brugt at levere fortrolige informationer om kvartalsregnskaber og opkøbsaktiviteter fra virksomheder som Intel, Google, Sun Microsystems, Akamai Technologies, Sprint Nextel og Advanced Micro Devices, beskriver dokumenter [pdf], der blev indgivet af U.S. Securities and Exchange Commission i oktober.

Sagen går nu helt til tops

I kølvandet på SEC-undersøgelsen har USA's justitsministerium taget over som anklagemyndighed i sagen.

Moffat har tidligere været senior vice president for IBM's Systems and Technology Group.

Det var i denne stilling, han tilsyneladende lækkede insider-information til Chiesi om, at IBM overvejede at opkøbe Sun.

Chiesi brugte angiveligt denne information til aktiehandler på vegne af New Castle Funds og generede således omkring 5,5 millioner kroner i illegale fortjenester.

Chiesi samarbejdede med Rajaratnem, som ifølge anklagerne ulovligt tjente hen ved 138 millioner kroner.

Moffat blev sat på orlov kort efter hans arrestation i oktober. Denne orlov blev kort herefter gjort permanent, og det står ikke klart, om han har sagt sin stilling op, eller om han er blevet fyret fra IBM.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere