Frederikssund-virksomheden Topsil skovler penge ind. For tredje regnskabsår i træk går det støt fremad for selskabet, der producerer halvledere.
Selskabets omsætning i regnskabsåret 2009 steg med 446 procent til i alt 424 millioner kroner, mens indtjeningen rundede de 84 millioner kroner.
Alle nøgletal ligger over det forventede, og regnskabet viser markant vækst på både top- og bundlinje.
Selskabet er da også svært tilfreds med resultatet, der har haft positiv afsmittende effekt på selskabets aktiekurs, der har været støt stigende i det seneste halve år.
Selv vurderer Topsils administrerende direktør, Keld Lindegaard Andersen, at selskabets rekordresultat bygger på Topsils snævre fokusering på udvalgte markeder.
Topsil besluttede sig i 2006 for at satse på det såkaldte 'power-marked' - levering af kompontenter til energibesparende og energieffektiviserende løsninger til eksempelvis transportsektoren samt til styringsværktøjer til energiproduktion.
Og den beslutning har ifølge direktøren vist sig 'helt rigtig'.
"Vi er i dag en af hovedaktørerne og indtager en førende markedsposition inden for silicium til very high power og high power-segmenterne," skriver han i regnskabet.
Markedet vil vokse 'betydeligt
Keld Lindegaard Andersen vurderer, at dette marked vil vokse 'betydeligt' i de kommende år på grund af blandt andet kraftig udbygning af energiinfrastrukturen.
Computerworld besøgte for nylig Topsil Semiconductors i Frederikssund, og du kan læse meget mere om produktionsmetoderne og forretningsudsigterne her.
Topsil købte i 2008 polske Cermat Silicon. Det kan du læse mere ]om her.
Regnskabet er det første, hvor det polske datterselskabs resultat er indregnet.
Topsil har i dag en bugnende ordrebog på især det såkaldte float zone-marked, hvor selskabet allerede har ordrer for 215 millioner kroner i bogen.
Selskabet planlægger nu at øge produktionskapaciteten til et niveau, der kan klare en omsætning på en milliard kroner.
Det er tre år siden, at Topsil Semiconductors røg ud i en voldsom krise. Det skete, da selskabets daværende leverandør af råsilicium opsagde leveringsaftalerne.
Det betød, at Topsil pludselig havde udsigt til ikke at kunne få leveret det altafgørende råmateriale til selskabets produktion, og selskabet stod faktisk på afgrundens rand. Det kan du læse mere om her.
Problemet blev dog løst, da det på falderebet fik indgået en leveringsaftale med en silicium-leverandør. Det kan du læse mere om her.
Du finder Topsils regnskab her.