Artikel top billede

USA: Canada er et fristed for pirater

Den amerikanske regering udfærdiger hvert år en sort liste over lande med ringe beskyttelse af intellektuelle rettigheder. Canada står øverst sammen med Kina og Rusland.

Hvert år offentliggør den amerikanske regering en liste over lande, der ikke er gode nok til at sikre ophavsret.

Listen går under navnet 'Special 301', og er de amerikanske myndigheders måde at gøre resten af verden opmærksom på lande, der enten ikke har tilstrækkelig lovgivning på ophavsretsområdet, eller ikke gør tilstrækkeligt for at håndhæve patentrettigheder og ophavsret.

I år langer USA igen hårdt ud efter nabolandet mod nord.

"Det ser lige så slemt ud med pirateriet i Canada i dag som for et år siden, og (Canada) er hastigt i gang med at opbygge et ry som et fristed, hvor teknologisk sofistikerede internationale pirat-organisationer kan operere uden strafforfølgelse," hedder det i den amerikanske rapport.

IIPA (International Intellectual Property Alliance) er en organisation, der tæller medlemmer som BSA (Business Software Alliance), Motion Picture Association of America (MPAA) og Recording Industry Association of America (RIAA).

Det er den organisation, der sender anbefalinger til myndighederne, og atter i år placerer 310-rapporten Canada øverst på listen sammen med Kina, Rusland og Filippinerne, som de lande, der gør mindst for at sikre ophavsret og intellektuel ejendom.

Et fristed for ulovligheder

Amerikanerne lægger ikke fingre i mellem i rapporten.

"Det faktum, at Canada, der har en halv procent af verdens befolkning, hoster fire af verdens 10 største ulovlige BitTorrent-sites, taler glimrende for sig selv," hedder det i rapporten:

"For at understrege USA's insisteren på, at Canada omsider går i gang med at løse det alvorlige pirat-problem, som Canada har tilladt at udvikle sig lige på den anden side af grænsen, og at Canada vil føre sin forældede lovgivning op til tidssvarende international standard, anbefaler IIPA, at Canada forbliver på Priority Watch List i 2010," lyder truslen i rapporten.

Canada kom på den særlige observationsliste, Priority Watch List, sidste år, fordi landet stadig ikke havde taget lovgivningsmæssige skridt til at leve op til WIPO-traktaten fra 1996 (World Intellectual Property Organisation), der handler om beskyttelse af ophavsret på internettet.

Norge og Finland på den sorte liste

På den særlige observationsliste optræder udover Canada, Kina, Rusland og Filippinerne, en række mellem- og sydamerikanske lande, samt Indien og Indonesien.

På listen over lande med generelle problemer i forhold til deres lovgivning om rettighedsbeskyttelse, finder man EU-lande som Grækenland, Ungarn, Polen, Rumænien, Italien og Spanien.

Sidste år optrådte både Norge og Finland på den amerikanske observationsliste, men de figurerer ikke i 2010-udgaven.

Både Norge og Finland måtte se sig udstillet på listen på grund af manglende lovgivning i forbindelse med patentbeskyttelse af farmaceutiske produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere