Artikel top billede

Tjen flere tusinde kroner på at finde fejl i Chrome

Hvis du finder fejl i Chrome-browseren, er der nu penge og hente. Læs her hvorfor Google vil betale dig for det.

Hvis du finder en fejl i Goggles browser, Chrome, kan du nu få over 2.700 kroner, eller hvad der svarer til 500 dollars, for det.

Google vil nemlig betale dig for væsentlige fejl fundet i Chrome-browseren og den underliggende kode.

Et panel af sikkerhedseksperter skal vurdere, om de fundne fejl er markante nok til, at der skal udbetales en dusør.

Hvis fejlen er særlig alvorlig, vil dusøren være over 7.200 kroner eller 1.337 dollars. Beløbet er en reference til online-nørders såkaldte "leet"-sprog, hvor ordet "leet" skrives med tallene 1337.

Ideen med dusøren er at skabe mere interesse hos udviklere for Googles browser, der har betydeligt færre brugere end Internet Explorer og Firefox.

"Jo flere personer, der er involveret i at kigge grundigt på Chromes kode og opførsel, jo mere sikre er vores millioner af brugere," skriver Chris Evans fra Google Chrome Security.

Microsoft ikke med på vognen

Mens Mozilla og nu Google begge belønner fundne fejl i Firefox og Chrome, skal du ikke regne med at kunne komme til at modtage penge, hvis du finder fejl i Internet Explorer.

Microsoft siger til CNET, at man ikke udbetaler dusører, når brugerne finder fejl - og heller ikke kommer til det. Microsoft mener nemlig ikke, det er den bedste måde at sikre forbrugerne et sikkert produkt.

Dusøren er ikke stor nok

Selvom man skulle mene, at Googles nye tiltag ville blive modtaget med glæde hos udviklere og nørder rundt omkring, er dusøren allerede blevet kritiseret. Mange mener simpelthen, at dusøren er for lille.

Charlie Miller fra rådgivningsfirmaet Independent Security Evaluators udtaler til CNET, at han synes, dusørens størrelse er en fornærmelse

Selv om han tidligere har opfordret firmaer til at betale for fundne fejl, er han ikke begejstret over Googles dusør, da man kan få mange flere penge fra andre dusørprogrammer som for eksempel Zero Day Inititiave.

"Hvis jeg fandt en fejl i Chrome, kunne jeg sælge den til Zero Day Initiative for 2.000 dollars, så hvorfor skulle jeg give den til Google for 500 dollars? Det giver ingen mening," udtaler han til CNET.

Du kan læse mere om, hvordan du får penge for at finde fejl på The Crominum Blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere