Artikel top billede

Et overraskende forlig på generalforsamlingen i DKUUG betyder at både Keld Simonsen (billedet) og den siddende bestyrelse bliver i foreningen. Foto: Hans Schou.

DKUUG-splittelse undgået med overraskende forlig

Et overraskende forlig på generalforsamlingen i DKUUG betyder, at både veteranen Keld Simonsen og bestyrelsen bliver i foreningen. Ingen kunne undværes, mente forsamlingen.

Slaget om magten i den vigtigste danske forening i open source-miljøet, foreningen DKUUG (Danish UNIX systems User Group), endte overraskende med et forlig mellem de stridende parter.

På den ekstraordinære generalforsamling 16. december besluttede medlemmerne nemlig, at foreningen er stor nok til at rumme både den siddende bestyrelse og ikonet Keld Simonsen, hvorfor deltagerne overraskende satte en tredje løsning, nemlig muligheden for et forlig i spil.

Det fortæller Svenne Krap, som er bestyrelsesformand i foreningen.

Dermed er der nu ro i den stormomsuste forening, som blandt andet er bannerfører fo open source-miljøets kamp for åbne standarder.

Ville beholde begge parter

"Der skete det, at medlemmerne udtrykte et meget stærkt ønske om et forlig. Og det er begge parter så gået med til," siger Svenne Krap til Computerworld.

Formanden forklarer, at den overraskende løsning kom i spil på selve aftenen. Han fortæller, at mødet var lidt rodet, men at det alt i alt lykkedes at blive enige.

"Jeg kan sige, at Keld stadig er medlem af foreningen, og at vi andre også stadig er med," siger Svenne Krap, der ikke ønsker at gå i detaljer om forliget.

Keld Simonsen er ifølge Svenne Krap ikke længere næstformand eller medlem af foreningens bestyrelse, men medlem af foreningen, hvor han har lov til at udføre og deltage i aktiviteter.

"Jeg synes det er en god løsning, fordi den bringer ro i klubben. Det gør også, at den ene halvdel af vores medlemmer ikke er sure på den anden," siger Svenne Krap.

Oprustede til kamp

Der var forud for den ekstraordinære generalforsamling i foreningen lagt kraftigt ved på bålet til kamp om magten i DKUUG.

Forud for generalforsamlingen stod det nemlig klart, at samarbejdsvanskeligheder mellem ikonet Keld Simonsen og den siddende bestyrelse var så store, at formand Svenne Krap var parat til at gå, med mindre Keld Simonsen blev ekskluderet af foreningen.

Omvendt fremførte Keld Simonsen, at striden handlede om at forhindre ham i at stille op som formand for foreningen på generalforsamlingen og om kontrollen med foreningens formue på 10 millioner kroner, som kom til veje efter et salg af netværksdelen til TDC i 1996.

Balladen i foreningen fik senere bestyrelsen til at udsætte den allerede udmeldte generalforsamling til fordel for en ny.

Svært emne

Ifølge Svenne Krap forløb generalforsamlingen en anelse rodet. Men det er ikke unormalt i dette regi, medgiver han

"Emnets sværhed taget i betragtning synes jeg, at det var en stille og rolig generalforsamling," siger Svenne Krap.

Ifølge formanden var der flere medlemmer til stede end normalt uden at der dog var besøg af direkte sendevogne fra tv og den slags.

På generalforsamlingen stod det ifølge formanden klart, at flere medlemmer end ventet var splittet i spørgsmålets kerne, nemlig om foreningen kunne undvære enten Keld Simonsen eller den siddende bestyrelse.

Efter diskussion af dette spørgsmål kom forligsudspillet i spil, hvorefter det blev diskuteret og afstemt om muligheden for forlig, fortæller Svenne Krap.

"Vi havde ikke forventet at et sådant forslag kom på bordet. Jeg var overrasket over, at forligsforsøget kom," siger Svenne Krap, der fortæller, at bestyrelsen derfor fik en kort pause til at overveje det overraskende forslag, hvorefter forliget blev vedtaget.

Computerworld har været i kontakt med Keld Simonsen, som desværre er syg, og derfor ude af stand til at kommentere forliget på nuværende tidspunkt.

Dkuug har endnu ikke informeret om forliget på foreningens hjemmeside. Det vil ske når der foreligger et færdigt referat af generalforsamlingen, fortæller formanden.

Han tilføjer, at forenigen nu glæder sig til at fortsætte deltagelsen i Dansk Internet Forum, Rådet for større it-sikkerhed samt tilstedeværelsen på Open Source Days 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere