Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft Danmark tjener 14.000 kroner i timen

Microsoft Danmark er en guldrandet forretning, der skovler penge ind til den amerikanske moderkoncern. Men ting er blevet sværere, lyder det fra selskabet.

Microsoft Danmark tjente hver eneste dag hele sidste år - søndage, juleaften og alle andre dage inklusive - 341.838 kroner i kolde kontanter.

Det var penge, der strømmede rent ind på kassebogen efter skat og omkostninger var trukket fra selskabet, der herhjemme varetager salg og marketing af en række af selskabets produkter.

I alt kom Microsoft Danmark ud med et overskud efter skat på knap 124,8 millioner kroner for årsregnskabet, der blev afsluttet med udgangen af juni 2009, men som først nu er blevet offentliggjort.

Microsoft Danmark omsatte i regnskabsåret for 846,9 millioner kroner og bryster sig af fremgang på alle nøgletal.

Det er blevet mere trægt

Omsætningen er steget med 8,5 procent, mens indtjeningen er steget med 12 procent, ligesom overskudsgraden er steget markant til nu 18,6 procent.

Microsoft Danmark er da også svært tilfreds med resultatet, der er blevet hentet i det år, hvor finanskrisen for alvor slog igennem både globalt og nationalt.

Pengene er især blevet hentet på service-forretningen, hvis grundstamme består af knap 100 service-konsulenter, der sælger teknisk konsulentbistand til Microsofts nyeste produkter.

Ifølge selskabets økonomidirektør, Mikael Frederiksen, kan selskabets folk dog sagtens mærke finanskrisen ude i marken.

"Folk gentegner deres licenser, men vi kan da godt mærke, at markedet er blevet mere trægt. Det tager længere tid at sælge noget, og vi bliver konfronteret meget mere med eksempelvis Google, og hvad vores produkter kan og koster i forhold til alternativerne," siger han.

Det betyder, at Microsoft typisk skal diske op med en meget skarpere businesscase end tidligere, før handlerne går i hus.

"Kunderne undersøger virkelig tingene til bunds og vil i dag have klare svar og en klar businesscase på, hvordan de kan spare penge, blive mere effektive og mere konkurrencedygtige ved at købe et produkt, ligesom kravene til tilbagebetalingstid er maksimalt to år. De såkaldte strategiske investeringer findes ikke mere. Det var sådan noget, som marketing-afdelingen sagde, når den ikke rigtigt kunne forklare, hvorfor man skulle bruge penge på noget," siger Mikael Frederiksen.

Kan sælgerne præsentere gode business-cases, er køberne der også, lyder vurderingen fra økonomidirektøren.

"Vi oplever, at de fleste godt kan se fornuften i vores produkter, når det gælder integrerede løsninger med SharePoint, Unified Communications og lignende. Det er jo det, som vi kan i dag, og som vores konkurrenter ikke kan endnu. Når det handler Office og Windows oplever vi ikke, at folk ikke vil gentegne licens-aftalerne," siger Mikael Frederiksen

Ifølge ham er der for tiden især interesse for Microsofts cloud-produkter - som du kan læse mere om her, ligesom der er vækst inden for virtualisering og SQL-databasen. Også SharePoint sælger fortsat rigtigt godt, fortæller Mikael Frederiksen, der dog med henvisning til Microsofts regler afviser at fortælle i detaljer om de enkelte produkters salg.

I forhold til forrige år har Microsoft Danmark nemlig reduceret de såkaldte sagsomkostninger og driftsomkostninger med i alt 22 millioner kroner, mens de såkaldte administrationsomkostninger er steget med næsten 60 millioner kroner.

"Det dækker over, at vi har ansat 11 nye medarbejdere, mens vi som så mange andre virksomheder har været forsigtige med vores omkostninger. Det gælder ikke mindst rejse-omkostningerne, der er blevet beskåret med 30 procent, ligesom vi har brugt langt færre penge på marketing end i året før," siger Mikael Frederiksen.

Microsoft har i regnskabsåret nedskrevet goodwill med 21 millioner kroner. Det er en rest helt tilbage fra Microsofts køb af danske Navision i 2001.

Dengang blev det besluttet, at Microsoft Danmark skulle betale en overpris for Navisions danske salgsafdeling, som siden er blevet nedskrevet med et årligt beløb.

Mikael Frederiksen oplyser i øvrigt , at Microsofts netop afsluttede halvårsregnskab ligger over budget. Dog må han ikke sige med hvor meget.

Det fremgår desuden af regnskabet, at Microsoft har betalt det meste af forrige års overskud - knap 110 millioner kroner - videre til moderkoncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere