400 gigabyte harddisk fra Seagate

Seagate har lanceret en ny harddisk med en kapacitet på 400 gigabyte. Desuden byder disken på den hidtil højeste datatæthed, der endnu er set på 3,5 tommer harddiske.

Indhold

Seagate er klar med en ny harddisk i Barracuda-serien. Barracuda 7200.8 er Seagates hidtil mest rummelige harddisk med plads til 400 gigabyte data.

Harddisken understøtter Serial ATA, og den indeholder blandt andet Native Command queuing (NCQ), der kan reorganisere læs- og skriv-kommandoerne, så de passer bedre til hvordan data rent fysisk ligger på harddisken. Derved øges hastigheden på dataoverførsel. Disken fås også i en ATA-udgave, men den er naturligvis uden NCQ.

Den nye disk udmærker sig dog først og fremmest ved, at den består af tre plader med den hidtil højeste datatæthed, der endnu er set på markedet for 3,5 tommer harddiske, nemlig 103 gigabit per kvadrattomme.

Hver plade plade i harddisken kan således indeholde ikke mindre end 133 gigabyte data. Det betyder, at der kun skal bruges tre plader i harddisken for at nå op på de 400 gigabyte.

Til sammenligning skal Deskstar-konkurrenten fra Hitachi, der også kan indeholde 400 gigabyte, bruge fem plader for at nå op på samme kapacitet.

Den høje datatæthed skulle formentlig også komme til at betyde en højere overførselshastighed, da læsehovedet vil kunne læse flere data per sekund i forhold til diske med lavere datatæthed.

Pladerne roterer med 7.200 omdrejninger per minut og harddiskene, der kommer i udgaver med plads til 200, 250, 300 eller 400 gigabyte data, fås med enten otte eller 16 megabyte cache.

Priserne er endnu ikke blevet annonceret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere