Artikel top billede

Nye teknologier sætter din privacy under hårdt pres

Det privacy-pres, som Facebook har ført med sig, er det rene vand i forhold til det, der venter lige rundt om hjørnet, mener forsker.

Computerworld News Service: Forsker ved Carnegie University (CMU) Tom Mitchell mener, at privacy-problemer "på et niveau, verden aldrig tidligere har set magen til" forhindrer real-time dataanalyse, der ellers ville kunne løse problemer med både sygdomme, trafik og menneskelig adfærd.

Tom Mitchell fortæller om sine ideer i en klumme i fredagens udgave af magasinet Science.

Det er klart at begrebet privacy får stadigt større opmærksomhed i en online-verden som vores, hvilket den seneste sag om Facebooks privacy-indstillinger også demonstrerer. På samme måde har mobil-marketing nu fået privacy-forkæmpernes bevågenhed.

Tom Mitchell, der er leder af afdelingen for maskinel indlæring under CMU datalogi, siger, at privacy vil give anledning til flere bekymringer nu, hvor de data-mining teknikker, der hidtil først og fremmest er blevet brugt til videnskabelige og finansielle analyser, i stadigt højere grad benyttes i forhold til personlige aktiviteter.

Kan overvåge smartphones

Teknikken vil for eksempel kunne bruges til at overvåge smartphones for at undgå trafikpropper eller måske til at give folk en advarsel, hvis de har været i nærheden af mennesker, der lider af en smitsom sygdom, siger Tom Mitchell.

Bekymringerne er reelle nok, men Tom Mitchell fortæller, at det vil være muligt at udvikle tekniske løsninger på problemet.

En måde kunne for eksempel være at fordele data mining over flere organisationer for således at undgå, at informationerne bliver samlet et enkelt sted (forskellige organisationer ville analysere data, hvorefter informationerne ville skulle krypteres, inden de blev samlet med andre organisationers resultater).

"Men endnu vigtigere end de tekniske løsninger er dog det, at vi får taget en offentlig diskussion om, hvordan vi kan ændre reglerne for dataindsamling, ejerskab og privacy, så vi kan håndtere de massive ændringer der vil ske i forhold til hvor stor en del af vores liv, der bliver overvåget, og hvem der skal stå for den overvågning," skriver Tom Mitchell ifølge CMU.

"Indtil de problemer er blevet løst, vil de forhindre os i at opnå det fulde potentiale ved den nye data. Informationerne vil kunne bruges i vores videnskabelige forståelse af samfundet og menneskelig adfærd og til at forbedre vores hverdag."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere


People Tech 2024: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

11. december 2024 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere