Artikel top billede

Sygt pc-salg er i bedring

Det skrantende pc-marked skal nok komme sig, lyder det fra IDC - men først omkring 2013 vil "patienten" være rask.

Computerworld News Service: Pc-salget vil vokse med et tocifret procenttal på årlig basis op gennem 2013, med baggrund i et øget forbrug og en større efterspørgsel efter bærbare pc'er som for eksempel note- og og netbooks, vurderer IDC i en dugfrisk rapport.

Salget er enten faldet eller stagneret i de første tre kvartaler af 2009 sammenlignet med sidste år, blandt andet på grund af den økonomiske krise, der har sat en dæmper på forbruget både hos almindelige forbrugere og hos virksomhederne, siger IDC.

Men de faldende pc-priser og en kommende generel pc-udskiftning vil hjælpe salget i gang igen, lyder det fra analysefirmaet.

"En aldrende pc-base vil, sammen med økonomisk støtte fra regeringerne og de faldende gennemsnitspriser, komme til at udgøre hovedingredienserne i et genoplivet pc-salg på det kommercielle markedssegment," skriver Richard Shim, der er pc-research manager ved IDC, i en udtalelse om sagen.

"Kombinationen af et genoplivet kommercielt marked og et sundt forbruger-marked vil komme til at skabe en procentvis vækst i 2013, der skal måles i tocifrede tal," tilføjer han.

Det samlede antal solgte pc'er i hele verden vil kunne komme op på 321,4 millioner næste år, hvilket skal ses i sammenligning med de 291,4 millioner enheder, der blev solgt i 2009. Salget vil blive ved med at stige og kan komme helt op på 444,4 millioner solgte enheder i 2013.

Nye designs skal lokke kunderne

Pc-leverandørerne forsøger at udskille sig fra de andre ved at introducere nye teknologier i de bærbare computere for dermed at tiltrække flere kunder, siger Jay Chou, der er research analyst ved IDC.

Pc-leverandørerne skaber ultratynde designs og tilføjer LED ('light-emitting diode')-paneler og touch-skærme til pc'erne, siger IDC.

"Udover at stabilisere deres forretning, forsøger pc-leverandørerne desuden at positionere sig på en måde, så de kan vinde markedsandele, når tiderne bliver bedre, siger Jay Chou.

Men i takt med at forbrugerne i stadigt højere grad benytter mobile produkter som for eksempel bærbare computere og netbooks, vil efterspørgslen efter stationære computere falde, siger IDC.

Salget af bærbare pc'er vil næsten fordobles til 312,5 millioner enheder i 2013 fra 165,2 millioner enheder i 2009. Til sammenligning vil salget af stationære computere vedblive stort set på samme niveau fra 126,2 millioner enheder i 2009 til 131,9 millioner enheder i 2013.

En stor del af væksten i pc-salget vil være drevet af nye markeder, der vil sætte rekorder med en procentmæssig vækst, der skal måles i tocifrede tal.

De mere modne markeder vil også opleve en vækst, men dog ikke helt så voldsom, siger IDC. Nye markeder står allerede nu for halvdelen af verdens pc-salg.

IDC forudser desuden at salget af mini-computere, eller netbooks, kan blive truet ved pc-leverandørernes introduktion af ultratynde bærbare computere til konkurrencedygtige priser.

Ultratynde bærbare er en kategori af letvægts-computere, der er lige så bærbare som netbooks, og som desuden tilbyder computerkraft nok til at køre de fleste applikationer som for eksempel multimedier i high-definition eller spil.

Ultratynde bærbare kan måske begrænse den markedsandel, netbooks har erobret på det bærbare område.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere