Hollywood-støtte til HD-DVD

Kampen mellem Blu-Ray og HD-DVD-formaterne om at blive fremtidens afløser for dvd'en, bliver stadig mere intens. Nu ser det ud til, at tre af de helt store Hollywood-filmselskaber vil støtte HD-DVD-formatet.

Indhold

Dvd'en står foran en snarlig udskiftning, og der er to bejlere i kulissen, som står klar til at overtage. Blu-Ray, som støttes af Sony, og HD-DVD, der blandt andre har Toshiba bag sig.

HD-DVD-formatet ser nu ud til at få støtte fra tre store Hollywood filmselskaber, og det kan vise sig at være nogle vigtige allierede i kampen om at blive dvd'ens afløser. Det skriver BusinessWeek Online.

I næste uge forventes en annoncering fra filmselskaberne Warner Brothers, Universal og Paramount, om at de vil satse på HD-DVD-formatet. Det kan smide grus i maskineret på Sonys bestræbelser på at få Blu-Ray til at blive fremtidens foretrukne format.

De nye formater kan indeholde langt flere data end en almindelig dvd, og det vil der blive brug for, når film skal gemmes i HDTV-opløsningerne.

HDTV-fjernsyn har langt højere opløsning end almindelige fjernsyn, og skal man rigtigt kunne udnytte de nye skærme, skal filmene naturligvis også være i HDTV-opløsning.

Selvom Blu-Ray-afspillere har været på markedet i over et år i Japan, og de første HD-DVD-afspillere ikke engang er klar endnu, ser de tre Hollywood-selskaber nogle fordele ved HD-DVD-formatet.

Blandet andet kan meget af teknologien fra den nuværende dvd-produktionen direkte bruges til HD-DVD-produktion, og det vil være med til at holde priserne nede og gøre det billigere for forbrugeren.

Et andet vigtigt punkt er bagudkompabilitet. Alle de "gamle" dvd-film man har liggende, vil uden problemer kunne bruges i en HD-DVD-afspiller.

Sony lover dog bod og bedring på begge områder, og forsikrer at fremstillingsprisen for Blu-Ray vil komme længere ned, og at man også vil arbejde med bagudkompabiliteten.

Det lader dog til, at Warner Brothers, Universal og Paramount ikke er klar til at smide alle sine æg i én kurv, og derfor vil aftalen om HD-DVD-formatet ikke være eksklusiv. Skulle Blu-Ray alligevel vise sig at være det format som forbrugerne foretrækker i fremtiden, har filmselskaberne mulighed for at sadle om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere