Artikel top billede

TDC's administrerende direktør Henrik Poulsen kan glæde sig over, at TDC-produkterne HomeTrio og HomeDuo går kraftigt frem. Foto: Jørgen True.

TDC's bredbåndspakker presser fiberbranchen

Der er stor fremgang i TDC's bredbåndspakker med internet, telefoni og tv, og det udfordrer elselskaberne, der har lignende produkter på fibernettet.

Tv, telefoni og internet i samme pakke. Det er indholdet i TDC's bredbåndsprodukt HomeTrio, og det er et produkt, som går markant frem, afslører dagens kvartalsregnskab fra TDC.

TDC har siden januar erobret 64.000 HomeTrio-kunder, ligesom 85.000 har købt HomeDuo, der indeholder internet og telefoni via TDC's ADSL-bredbånd.

Dermed har TDC's to produkter det samme antal kunder, som elselskaberne indtil nu har tilsluttet på deres konkurrerende fibernet, der indtil nu har kostet 7,5 milliarder kroner at udbygge.

TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen, er begejstret over, at selskabet indtil videre har formået at få 149.000 kunder på de to nye produkter. Det var betydeligt flere, end selskabet havde forudset ved lanceringen i januar.

De to produkter er i direkte konkurrence med elselskabernes fiberprodukter, der også indeholder internet, telefoni og tv.

"Det er noget, vi kan gå ud og konkurrere med, for mange danskere har ikke været opmærksomme på, at de kunne få tv igennem telefonstikket, og stadig er der mange, der ikke er klar over, at de kan få tv den vej ind uden at grave forhaven op med nye ledninger ind til huset," siger Henrik Poulsen til Computerworld og tilføjer:

"På den måde er det selvfølgelig blevet et udspil, der konkurrerer med andre udbydere af tv - herunder elselskaberne."

Flere kunder end forventet

Henrik Poulsen vurderer, at TDC ved årets udgang ender med at have op imod dobbelt så mange kunder på HomeDuo og HomeTrio i forhold til det oprindelige estimat.

Teleanalytiker John Strand, der har været en fiberbranchens største kritikere, hæfter sig ved, at TDC's kundetal er på niveau med elselskabernes samlede fiberabonnenter.

"Hvis man ser på tallet og tager i betragtning, hvor kort tid der er gået, så er det et fantastisk flot salgstal. Specielt når man ser på, at elselskaberne har gravet forbi 640.000 husstande og har fået 150.000 kunder, hvor en meget stor del af dem ikke engang har tv på," forklarer John Strand fra Strand Consult.

En del af TDC's HomeDuo- og HomeTrio-kunder kommer i fra andre TDC-produkter såsom den traditionelle fastnettelefon, men Henrik Poulsen fremhæver, at den samlede omsætning per kunde bliver øget med disse såkaldte bundle-produkter med flere tjenester i én pakke.

Fiber-direktør: TDC er bange

Syd Energi Bredbånd er et af de fiberselskaber, der kæmper med TDC om de kunder, som ønsker telefoni, tv og internet samlet i ét produkt. Virksomhedens direktør, Lars Andreasen, nedtoner TDC's fremgang med bundle-produkterne.

"Det kan godt være, at de har fremgang i antallet af kunder, men så vidt jeg ved, så har det kostet dem et kæmpestort millionbeløb at få kunderne over på HomeTrio i forhold til, hvad de tjente tidligere. De har måttet mene, at fastholdelsen af kunder er den meget store investering værd," siger Lars Andreasen.

Syd Energi Bredbånds direktør mener ligesom andre i fiberbranchen, at kundernes stigende krav til båndbredde på sigt tager livet af kobbernettet, som i dag er skelettet hos TDC på fastnettet.

"Vi bevæger os i den retning, at behovet for de store båndbredder vokser, og det er vi glade for. Vi kan se, at verden bevæger sig i vores retning, og det er det, som TDC er bange for og slås imod. TDC skeler imod os og gør alt, hvad de kan, for at forhindre, at vi får ret mange fødder til jorden," siger Syd Energi-direktøren.

TDC: Vi er der, når kunderne har behovet
I dag har TDC nedlagt fiber i en større del af selskabets infrastruktur, og selskabet har formået at øge hastighederne på virksomhedens kobbernet ved at skubbe fiberkabler tættere og tættere på slutbrugerne.

Dermed mener Henrik Poulsen, at kunderne i dag får tilfredsstillende bredbåndsprodukter fra landets største teleselskab.

"For os er det her noget, der skal være drevet af markedet, kundens behov, og når kunderne har et behov for en given hastighed, så udbygger vi infrastrukturen til at matche det. I øjeblikket leverer vi de her produkter med hastigheder, som så rigeligt opfylder kundernes behov," siger TDC-topchefen.

Computerworld har tidligere afsløret, at elselskaberne senere på året etablerer et fælles brand på indholdssiden, der skal tage konkurrencen op imod specielt TDC. Igennem et fælles selskab kan elselskaberne købe indhold såsom tv-kanaler billigere, fordi de på den måde opnår stordriftsfordele.

Det er ejerkredsen omkring erhvervsfiberselskabet Nianet, der slår sig sammen på privatmarkedet. De vil i fremtiden kunne nå ud til omkring 1,3 millioner husstande, hvis de får afsluttet deres gravearbejde.

"De er jo konkurrenter i dag, og det er jo så konkurrenceintensivt et marked - det er svært at finde mere konkurrenceintensive markeder i Europa - og her er elselskaberne én faktor i den konkurrence. Hvis de slår sig sammen, så opstår der en konkurrent i en lidt anden form, og det er selvfølgelig noget, vi hele tiden tager bestik af," fortæller Henrik Poulsen.

Han præsenterede i dag et regnskab, der viste fremgang i den samlede koncerns omsætning i årets første tre kvartaler i forhold til samme periode året før. Det var dog primært den schweiziske forretning Sunrise, der trak omsætningen op, mens den nordiske forretning trak ned.

Trods det har TDC formået at forbedre bundlinjen til 2,5 milliarder kroner i årets første ni måneder, hvilket er 25 procent bedre end samme periode i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere