Artikel top billede

Sådan vil Danske Bank beskytte dig mod phishing

Efter nyt og hårdere phishingangreb tager Danske Bank nu også billig teknik i brug, som gør det muligt for mailbrugere at frasortere phishingmails.

Læs også: Storbank undlod billig beskyttelse mod phishing

I kølvandet på de seneste ugers phishing-forsøg med Danske Bank som falsk afsender af flere phishingsmail, har Computerworld spurgt Danmarks største bank, hvad årsagen er til, at pengeinstituttet ikke benytter SPF.

Svaret fra koncern-sikkerhedschef Poul Otto Schousboe er, at banken nu er ved at opsætte teknologien.

"Det er vi i gang med at få ændret," siger Poul Otto Schousboe.

Han fortæller, at SPF er en rigtig god idé, men at det kræver, at alle mailservere har standarden sat op for, at det skal virke rigtigt.

"Vi vil ikke kunne blokere, at disse mails bliver sendt. Men alle modtagende mailservere vil, når vi har sat det op, have mulighed for at forespørge på, om den pågældende mail kommer fra en server, som har lov til at sende denne mail eller ej," siger Poul Otto Schousboe.

"Det er en rigtig god idé. Derfor ser vi på det, og vi gør noget ved det," siger Poul Otto Schousboe, der afviser, at det alene er den sidste uges phishingangreb, som nu har fået Danske Bank til at tage SPF i brug.

Koncern-sikkerhedschefen fortæller i øvrigt, at banken sammen med sikkerhedsfirmaet Csis arbejder på at få lukket de domæner, som bagmændende benytter til phisihingen.

De tekniske undersøgelser viser ifølge Poul Otto Schousboe, at den nye version af phishingmailen mod bankens kunder har samme bagmænd og benytter samme tekniske fremgangsmåde som ved angrebet i sidste uge.

Læs også: Storbank undlod billig beskyttelse mod phishing




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere