Tirsdagens aviser om it

Firmaer blæser på gabestok. Medie-frontløber kæmper med økonomien. Johnny Opfinder stopper it-tyvene. Danmark og Google klima-samarbejder på YouTube. Læs breve fra Einstein og Emma Gad på nettet. Vind driver offentlige data. Internet og mobiltelefon skal holde på tv-kunderne. Elgiganten i massivt vækstfremstød. DAB-radio et gigantisk fejlskud. TDC truer med nye fyringer.

Firmaer blæser på gabestok

Forbrugerstyrelsen hænger uvorne firmaer som for eksempel netbutikker, der aldrig sender de købte varer, ud på nettet. Men firmaerne er ligeglade, så nu skal grovfilen tages i brug, mener Forbrugerrådet. (Politiken)

Medie-frontløber kæmper med økonomien

JP/Politikens eksperimenter med et netbaseret betalingsmedie, Mediawatch, indfrier langt fra forventningerne om break even i år og må nu spare. Vi holder fast lyder det fra ejeren. (Erhvervsbladet)

Johnny Opfinder stopper it-tyvene

I dag præsenterer Johnny Jensen fra Fyn på sikkerhedsmesse i Odense, den opfindelse, der kan hindre, at indbrudstyve løber med firmaets it-udstyr. Der er tale om en trådløs lås, som sikrer, at it-udstyret kun virker det fysiske sted, hvor det er installeret. (Erhvervsbladet)

Danmark og Google klima-samarbejder på YouTube

Statsministeren og Kronsprinsen er gået på YouTube for at lancere Danmarks officielle klimavideokanal på nettet. Bag satsningen står Udenrigsministeriet, som vil inddrage hele verden i FN-klimaoffensiv. (Berlingske Tidende)

Læs breve fra Einstein og Emma Gad på nettet

David Simonsen var rabbiner i København og korresponderede med sin tids europæiske lærde. Nu kan man læse hans samling af 50.000 breve og håndskrifter, der ved hjælp af en privat donation er digitaliseret. Det Kgl. Bibliotek lægger dem ud på nettet. (Berlingske Tidende)

Vind driver offentlige data

Med indvielsen af Horns Rev 2 er den første grønne strøm netop begyndt at løbe ind i de offentlige danske data. Som den første store danske it-virksomhed er KMD gået over til vindmølleenergi. (Berlingske Tidende/Ritzau)

Internet og mobiltelefon skal holde på tv-kunderne

Få måneder før Danmark kvitter det gamle analoge fjernsynssignal, bliver leverandøren af fjernsynsudsendelser Canal Digital nu sendt i byen for at holde på sine kunder ved at sælge dem internetforbindelser og mobiltelefoni fra sin ejer, det norske Telenor. (Berlingske Tidende)

Elgiganten i massivt vækstfremstød

Elektronikkæden Elgiganten har igen sorte tal på bundlinjen og vil over de næste fem år åbne ni nye varehuse og ombygge yderligere syv. (Dagbladet Børsen)

DAB-radio et gigantisk fejlskud

Beslutningen om at satse på digital DAB-radio i Danmark er et totalt fejlskud. Internationalt fylder DAB ikke meget. Og det giver ingen mening at udbygge et særskilt sendenet til digital radio, når vi har internettet. Ifølge Preben Mejer fra Innovation Lab risikerer Danmark med DAB at komme til at stå ret alene med en fejlsatsning af dimensioner. (Dagbladet Børsen)

TDC truer med nye fyringer

TDC kræver, at 250 ansatte går ned i løn. Det sker som et tilbud - fulgt af et fyringsvarsel. Dansk Metal kalder TDC's udspil grotesk. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Dagens aviser:
Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere