Artikel top billede

Danskerne gider ikke læse elektronik-manualer

Over halvdelen af danske elektronik-forbrugere gider ikke læse brugervejledningen, hvilket er en dum undladelse ifølge Forbrugerstyrelsen. Nokia angriber problemet i smartphones.

Ifølge Forbrugerstyrelsen læser 60 procent af danske elektronik-kunder ikke deres brugsvejledninger, når de kommer hjem med et stykke nyt elektronik.

"Jeg kan godt forstå, at nogle ikke orker at læse en tyk brugsanvisning igennem på en ny mobiltelefon, der ligner den, man tidligere havde. Men det er en god idé at bladre brugsanvisningen igennem, for hvis man bruger produktet forkert, så risikerer man at miste retten til at få sine penge tilbage, hvis det går i stykker," lyder det i en pressemeddelelse fra Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

"Det er også meget muligt, at produktet har nogle funktioner, som du aldrig opdager og får glæde af, hvis du ikke lige bladrer brugsanvisningen igennem," siger Tanja Franck.

Vejledning i terminalerne

Hos mobilfabrikanten Nokia kender support-afdelingen godt de kunder, som ikke har læst brugermanualen, inden de ringer.

Nokia producerer omkring en halv milliard telefoner om året - og printer i tonsvis af papir på den konto.

Nokias danske produktchef, Niels Kjelstrup, forklarer, at selvom selskabet er forpligtet til at levere telefonen med en brugervejledning på dansk, så er det helt umuligt at få alle folk til at bladre papirmanualen igennem.

"Vi tror i stedet på, at søgefunktioner og brugermanualer er mere brugbare på selve telefonen, når folk står med et akut problem," forklarer Niels Kjelstrup.

Det er dog ikke alle telefoner, som har de interaktive brugervejledninger. På nuværende tidspunkt gælder det kun selskabets smartphones, men Nokia arbejder på at udarbejde introducerende vejledninger, når man tænder selskabets såkaldte featurephones, der bygger på C40-platformen.

Flere andre både mobil- og pc-producenter har også vejledninger i telefoner og på computeren i tilfælde af, at forbrugerne ønsker her-og-nu-vejledning - frem for at skulle finde manualen frem og bladre i den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere