Artikel top billede

Skærmdump af forsiden på opskrifter.dk, da hackerangrebet blev sat ind.

Tyrkisk cyberkriger hacker populært dansk mad-site

Et dansk mad-site er blevet hacket af en aggressiv tyrkisk hacker-gruppe.

Det danske opskrifts-site opskrifter.dk med 70.000 brugere og omkring 120.000 månedlige besøg er blevet hacket af en tyrkisk hacker ved navn CWD@rBe, som angiveligt kommer fra en gruppe ved navn Turkish Cyber Hizbollah Militant.

Hackerangrebet blev sat ind i går ved 14-tiden og ryddede hele opskrifter.dk-forsiden for indhold, som i stedet blev erstattet med blandt andet citater på tyrkisk fra koranens vers 3:19, der foreskriver, at den eneste religion, Allah accepterer, er islam.

Derudover har hackeren CWD@rBe lagt et billede og et musikstykke ind på sitet.

Musikken efterlader spor

Netop musikfilen, fair.swf, har fået opskrifter.dk's webmaster Jacob Boesby fra webdesignfirmaet Wagawaga til at komme på sporet af gerningsmanden.

For musikfilen var ikke lagt på selve opskrifter.dk's server. Musikken lå i stedet på webstedet cyber-warrior.org, som hacker-scriptet pegede på for at kunne afspille musikken på opskrifter.dk.

Ved et hurtigt opslag i en offentlig whois-database kunne Jacob Boesby konstatere, at cyber-warrior.org er registreret i Istanbul, Tyrkiet.

Han kan også konstatere, at hackeren CWD@rBe har været på spil på flere andre sites, hvor især sex-hjemmesider har været et yndet hackermål.

"Jeg ved ikke, om andre danske sites er blevet hacket, men det skulle ikke undre mig," siger Jacob Boesby, som i første omgang lukkede opskrifter.dk-serverne ned i går eftermiddags, da hackerangrebet blev konstateret.

"Ingen brugere er blevet ramt af angrebet, og vi undersøger lige nu, om vi skal have geninstalleret serverne. Derudover skal vi naturligvis gennemgå opsætningen for at se, hvilket hul hackeren har benyttet sig af," forklarer Jacob Boesby.

Mangler motiv

Ingen hos opskrifter.dk kender motivet for hackerangrebet.

"Jeg forstår ikke, hvorfor opskrifter.dk er blevet ramt. Vi er jo ikke en svinekødsfabrikant eller et slagteri. Folkene bag opskrifter.dk producerer krydderurter. Derfor kan jeg ikke lade være med at tænke i konspirationstanker omkring Muhammed-tegningerne," fortæller Jacob Boesby.

Der er heller ikke meget hjælp at hente hos folkene bag cyber-warrior.org, da deres telefonnummer tilsyneladende ikke virker.

I skrivende stund har folkene bag cyber-warrior.org heller ikke svaret på Computerworlds henvendelser om, hvorfor musikfilen ligger på deres server, ej heller om de har kendskab til motivet for hackerangrebet.

Indtil videre vil opskrifter.dk forsøge at opklare så meget som muligt selv, men overvejer at henvende sig til politiet med oplysningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere