Artikel top billede

Ny Højesteret-dom: Online-poker ulovligt i Danmark

Omfattende online-pokerspil er ulovligt i Danmark, siger Højesteret i en ny kendelse, der potentielt kan ramme omkring 50.000 danskere.

Højesteret har stadsfæstet en dom fra Østre Landsret, hvor en daværende 34-årig mand blev idømt en bøde på 5.000 kroner samt konfiskation af en 194.000 kroners gevinst fra online-poker.

Dermed fastslår Højesteret, at "erhverv ved hasardspil" er ulovligt fra en computer placeret i Danmark, også selv om poker-serverne er placeret uden for vores lille andedam.
Med andre ord siger Højesteret, at det herhjemme er ulovligt at vinde penge på at spille poker på nettet.

Sagen har tidligere været prøvet i byretten og landsretten med samme resultat. Den 34-årige mand slipper for at betale bøden på 5.000 kroner, men skal betale sagsomkostningerne i by- og landsreten samt får konfiskeret gevinsten på små 200.000 kroner.

Det skriver blandt andre dagbladet Politiken.

"T har forklaret, at han i en periode på et år dagligt spillede poker på internettet med gevinst eller tab på op til 20.000 kr. pr. dag, at han har vundet væsentligt mere, end han har tabt, at de 194.000 kr. er vundet på under et år, samt at han i denne periode ikke havde arbejde og i
øvrigt kun havde beskedne indtægter. Han har således ved systematisk og omfattende hasardspil skaffet sig betydelige indtægter til sit underhold. Vi tiltræder, at han derved har søgt erhverv ved hasardspil,"
lyder det blandt andet i Højesteretsdommen, hvor ikke færre end ni dommere voterede.

50.000 personer kriminaliseret

Da den daværende 34-årige pokerspiller var arbejdsløs på det tidspunkt, da han spillede online-poker, tolker Højesteret sagen således, at den dømte mand "søgte erhverv ved hasardspil", som er i strid med straffelovens paragraf 203.

Den nu 35-åriges advokat, Finn Bachmann, ankede landsretsdommen til Højesteret, fordi han mener, den kriminaliserer danske onlinepokerspillere.

Og det kan advokaten så have fået ret i nu, da de omkring 50.000 anslåede danske online-pokerspillere måske skal se sig om efter en anden hobby, hvis de vil være sikre på at blive på den rigtige side af loven.

Anklageren understreger dog, at man ikke kan udtale sig kategorisk i alle sager om online-poker.

"Dommen betyder ikke, at enhver form for netpoker nu er ulovligt. Det er en konkret vurdering i hver enkelt sag, som må afgøre, om man har spillet erhvervsmæssigt. Men det er strafbart at have som erhverv og leve af at spille poker på internettet," siger anklager Svend Larsen fra Rigsadvokaten til TV2.

Vil blokere for ulovlige spil

Skatteministeriet har tidligere over for Computerworld løftet sløret for, at ministeriet overvejer, om spillesider på nettet skal kunne blokeres, så borgere ikke kan få adgang til netsider uden dansk licens.

Om dette forbud også vil dække poker-sites, vides endnu ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere